Smile – Raina Telgemeier

Smile – Raina Telgemeier

Smile
Published: 2021
Page Count: 224
Categorie:
ISBN13: 9789493189171
Toen ik zag dat er een nieuwe graphic novel van Raina Telgemeier zou worden vertaald sprong ik een gat in de lucht! Spoken was mijn favoriete graphic novel vorig jaar en ik snakte dan ook naar meer van Raina Telgemeier. Eindelijk is Smile er en kon ik hem lezen!
Smile is een autobiografische graphic novel over Raina haar verleden met haar gebitsproblemen. Wanneer Raina als tiener een ongelukkige val maakt zijn haar voortanden en gebit volledig beschadigd. We volgen het verhaal van Raina doorheen de jaren en zien tandartsafspraak na afspraak totdat haar gebit er weer uit zag als voorheen.
Ik had voordat ik begon met lezen niet opgezocht waar dit boek over ging maar ging puur af op het feit dat ik Raina Telgemeier haar vorige boek zo geweldig vond. Het verbaasde me dan ook waar dit boek over ging. Mijn zus heeft in haar kinderjaren ongeveer hetzelfde meegemaakt en hierdoor kwam het verhaal des te harder binnen. Ik herkende soortgelijke tandartsafspraken van mijn zus en de schade wat zo’n ongelukkige val met zich teweegbrengt, het is dus een zeer realistische weergave van de gebeurtenissen. Hoewel ik het verhaal zeer pakkend vond spraken de illustraties me in dit boek iets minder aan, het kleurenpallet in dit boek is veel koeler en heeft daardoor niet hetzelfde effect als dat Spoken had bij mij. Deze graphic novel leest wel zeer vlot en voordat je het weet heb je hem in een ruk uitgelezen. Ik vond het ook wel jammer dat het boek niet op glossy papier is gedrukt zoals bij Spoken aangezien het boek hierdoor een zeer sterke geur had wat ik onaangenaam vond tijdens het lezen.
Smile is dus een zeer realistische graphic novel waar meerdere jongeren zich wel in zullen herkennen. Dit boek is dan ook zeer belangrijk voor de leeftijdscategorie waar het zich in bevind en is een absolute must voor jongeren! Of jij nu zelf een ongelukkige val hebt meegemaakt in het verleden of gewoon een beugel hebt moeten dragen dan zal je je zeker weten te herkennen in het verhaal van Raina.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review