Ravenburcht – Ina De Man

Ravenburcht – Ina De Man

Ravenburcht
Author:
Published: 2020
Publisher:
Page Count: 267
Categorieën: ,
ISBN13: 9789463967532

Voor Uitgeverij Hamley Books mocht ik meedoen aan de blogtour van Ravenburcht. Mijn recensie is iets later online verschenen aangezien ik plots zien werd op het einde van vorige maand. De recensie hadden jullie dus nog te goed. Toen ik de cover zag van Ravenburcht was ik meteen erg nieuwsgierig naar het verhaal, omdat ik niet graag flapteksten lees ging ik dan ook blind in het verhaal en liet ik me verrassen.

Wanneer Kaat haar ouders bekendmaken dat ze tijdens de zomervakantie op expeditie gaan en Kaat dus moet gaan logeren bij haar oom en tante is ze om het zacht uit te drukken niet erg blij met dit nieuws. Ze kent haar oom en tante amper en vreest dat het een saaie zomervakantie gaat zijn. Maar wanneer ze ontdekt dat haar oom en tante bij de Ravenburcht wonen en er een hele geschiedenis achter deze burcht zit staat Kaat de springen om op verkenning te gaan. Samen met haar nichtje Eva gaan ze op onderzoek en steeds ontdekken ze meer en meer over deze mysterieuze burcht. Welk verhaal schuilt er achter deze mysterieuze burcht?

Toen ik begon met lezen duurde het even alvorens ik in het verhaal zat, ik moest erg wennen aan de personages en het gebruik van mythes en geschiedenis in het verhaal, zeker aangezien ik niet zo’n fan ben van geschiedenis en ik tijdens dit vak ook nooit goed oplette. Maar hoe meer de personages te weten komen over de burcht des te meer geraakte ik verstrikt in het verhaal. Ik vond het dan ook een zeer interessante toevoeging om Nostradamus te betrekken in het verhaal (dit gedeelte van de geschiedenis ken ik vooral door de serie Reign – een echte aanrader trouwens) en hierdoor wist ik dus waar de personages het over hadden. Het is een zeer spannend verhaal met een goede opbouw, samen met de personages ga je mee op reis door de geschiedenis en wil je steeds meer te weten komen over de burcht. Nadat ik eenmaal in het verhaal zat kon ik niet stoppen met lezen en had ik het dan ook in een mum van tijd uit!

Ravenburcht is een boek dat vele geschiedenisliefhebbers zal weten aan te spreken. Het is een goede combo tussen geschiedenis en spanning. Ontrafel samen met Kaat en Eva de heuse geschiedenis die schuilt achter de Ravenburcht! Wie fan is van de Franse geschiedenis en bekend is met Nostradamus zal dit boek ook zeker weten te bekoren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review