Mijn boerderij – Liesbet Slegers (Valerie)

Mijn boerderij – Liesbet Slegers (Valerie)

Mijn boerderij
Published: 2019
Publisher:
Page Count: 10
ISBN13: 9789044836462

In Mijn boerderij maken kinderen op een speelse manier kennis met het leven op en rondom de boerderij. Welke dieren wonen er? Wie krijgt wat te eten? En welk fruit wordt er geplukt? Dit en meer vragen worden beantwoord in dit prentenboek met flapjes. He boekje is geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden.

Liesbet Slegers gebruikt in Mijn boerderij een eenvoudige tekenstijl met felle, opvallende kleuren. Hierdoor is het voor de jonge lezertjes erg aangenaam om zich te focussen op het boek en hun aandacht erbij te houden. Dankzij de flapjes krijgt het boek een interactief element en kunnen kinderen op die manier de wereld op en rond de boerderij op een speelse manier ontdekken.

Op elke linkse bladzijde worden de elementen (dieren, fruit, gereedschap) voorgesteld die op de bladzijde ernaast worden besproken. Op die manier kunnen ouders hun kinderen eerst de prenten aanwijzen en de juiste woorden aanleren alvorens ze naar de illustratie kijken die bij het verhaal hoort. De kindjes kunnen de verschillende elementen op die illustraties aanwijzen en terug zoeken, wat het voor hen zowel leerrijk als boeiend maakt. Ook het geheim van wat er achter de flapjes zit, zorgt ervoor dat kinderen enthousiast deelnemen aan de leeservaring.

Het enige wat misschien een beetje jammer is, zijn de vragen die vermeld staan op de bladzijden met het verhaal. Het antwoord op die vragen is niet altijd te raden. Bij sommige vragen is er maar één juist antwoord (zoals wie van de dieren overdag in de wei doorbrengt, met een keuze tussen de hond, het paard, de eend en de haan), maar andere vragen hebben meerdere juiste antwoorden en kunnen dus niet altijd ‘correct’ (zoals op de illustratie achter het flapje staat) worden beantwoord door de kinderen.

Mijn boerderij zorgt voor een leerrijke leeservaring waar toch de nadruk ligt op het plezier. Dankzij de kleurige en eenvoudige illustraties worden kinderen met hun aandacht bij het verhaal gehouden en het interactieve deel met de flapjes zorgt voor verrassende elementen die zorgen voor vermaak. Leesplezier gegarandeerd!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review