Kerst op het eiland Skye – Kirsty Ferry (Irene)

Kerst op het eiland Skye – Kirsty Ferry (Irene)

Kerst op het eiland Skye
Author:
Published: 2020
Publisher:
Page Count: 143
Categorieën: , ,
ISBN13: 9789492585608

Het eiland Skye is er een vol met magie, zeker in december. Er is geen andere plek waar Zac Fallon zou willen wonen en hoewel hij alles heeft wat zijn hart begeert, mist er toch iets. Er mist iemand om precies te zijn: Ivy McFarlane. Ooit werkten ze samen in de tearoom en sieradenwinkel, hij de baas, zij de medewerker. Dat verliep prima, tot Ivy naar Glastonbury verhuisde om daar haar eigen onderneming op te zetten.
Met de kerstdagen in het vooruitzicht beseft Zac dat hij haar mist en dat hij het niet kan verdragen dat ze niet op het eiland bij hem is. Zal het hem lukken om haar terug te halen voor kerst?

Kerst op het eiland Skye is een fijn kort verhaal dat lekker wegleest. Fijne schrijfstijl en vooral Skye is een fijne plek om over te lezen. Jammer genoeg speelt het verhaal zich het grootste gedeelte niet af op Skye, maar in Glastonbury.
Hoewel er rond de kerstdagen vaak een magische sfeer hangt die het saamhorigheidsgevoel vergroot, had ik dat in dit boek niet. Ik miste de sfeer in het boek, maar ook de chemie tussen hoofdpersonages Zac en Ivy.

Het is in de eerste tiental pagina’s duidelijk dat ze elkaar missen en je hoopt dat ze met kerst bij elkaar zijn. In plaats van er iets van te zeggen tegen elkaar (ze lopen er al zeker acht maanden mee rond), blijven ze in mijn ogen een beetje in de slachtofferrol hangen. Dat zorgde af en toe voor wat irritatie, maar uiteindelijk gaat toch bij beide personages de knop om en beseffen ze dat er iets zal moeten veranderen.

Over dit eiland en de personages zijn van Kirsty Ferry al meerdere boeken verschenen. Het prettige hieraan is dat dit boek prima los te lezen is, fijn voor een dag in december bijvoorbeeld. Je zou het bijna alleen al lezen om de sfeervolle en kerstachtige cover en de mooi versierde eerste pagina van ieder hoofdstuk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review