Op een koude winternacht – Jean E. Pendziwol & Isabelle Arsenault

Op een koude winternacht – Jean E. Pendziwol & Isabelle Arsenault

Op een koude winternacht
Illustrator: Isabelle Arsenault
Published: 2020
Publishers: ,
Page Count: 32
Categorie:
ISBN13: 9789045125022
Met de winterse temperaturen was ik in de stemming om in enkele winterse prentenboeken te duiken, eentje hiervan was Op een koude winternacht geschreven door Jean E. Pendziwol en Isabelle Arsenault. Dit boek deed me meteen dromen naar een heerlijke winternacht.
In Op een koude winternacht neemt Jean E. Pendziwol je mee in de prachtige wereld van een koude, donkere winternacht. Want wanneer de wereld tot rust komt gebeuren er om ons een de mooiste dingen. Jean E. Pendziwol vat al dit samen in een poëtisch prentenboek gemaakt op kindermaat.
Ik heb al eerder kennis gemaakt met Isabelle Arsenault haar prachtige illustraties, toen ik zag dat er een nieuw boek zou verschijnen met haar illustraties was ik dan ook des te enthousiaster. Op een koude winternacht is een boek dat voornamelijk bestaat uit zwart/wit illustraties met af en toe een klein tintje kleur. Dit zorgt ervoor dat de lezer zich ook even waant in een winterse nacht wanneer er geen enkel lichtje schijnt. Isabelle Arsenault haar illustraties stralen rust en kalmte uit waardoor het boek perfect is om voor te lezen voor het slapengaan, kinderen kunnen zich hierdoor volledig focussen op het verhaal en heerlijk ontspannen. Ik heb nog nooit iets gelezen van Jean E. Pendziwol maar werd aardig verrast! Zijn schrijfstijl is prachtig en de woorden vloeien mooi in elkaar over. Met weinig woorden schetst hij een prachtig verhaal dat de lezer mee op ontdekkingstocht neemt tijdens een koude winternacht. De vertaling van Bart Moeyaert is dan ook spot on en mede hierdoor is het verhaal zo’n pareltje geworden.
Hoewel ik niet vaak poëtische prentenboeken lees vond ik dit echt een klein kunstwerkje! De tekst en illustraties gaan prachtig samen en zorgen voor een mooi geheel. Op een koude winternacht toont aan hoe mooi een koude winternacht kan zijn wanneer de wereld eventjes stilstaat. Ik heb dan ook erg genoten van dit prentenboek en vind het een dikke aanrader!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review