Nieuwe maan – Stephenie Meyer

Nieuwe maan – Stephenie Meyer

Nieuwe maan
Series:
Series Number: 2
Published: 2008
Page Count: 427
Categorie:
ISBN13: 9789000374663
Aangezien we deze zomer plots geen zomers weer kregen voelde ik plots de enorme drang om Nieuwe maan eindelijk eens te herlezen. Toen ik ging kijken wanneer ik het boek voor het laatst las was ik geschokt dat dit alweer 9 jaar geleden bleek te zijn. Dit boek was mijn minst favoriete boek van de reeks toen ik het voor het eerst las en ik was dus benieuwd hoe dit zou zijn tijdens mijn reread. Pas op, deze recensie kan spoilers bevatten van het eerste deel!
In Nieuwe maan gaat het verhaal van Bella en Edward verder. Nadat Bella uit de klauwen van James werd gered is ze vastbesloten, ze wil een vampier worden om zo voor altijd bij Edward te kunnen zijn. Maar Edward wil er absoluut niets over horen. Na een gebeurtenis op Bella haar verjaardag komt de relatie tussen de twee gespannen te staan. Tijdens deze periode wordt de vriendschap tussen Bella en Jacob steeds hechter. Totdat Bella plots voor een keuze komt te staan…
Wauw! Na 9 jaar werd het wel eens tijd dat ik eindelijk deze geweldige reeks zou herlezen. Ik werd dan ook aardig verrast door hoe vlot dit boek las aangezien het boek meer dan 400 pagina’s bevat en ik het op 3 dagen tijd helemaal had verslonden. Vanaf de eerste pagina werd ik weer helemaal in het verhaal gezogen en kon ik niet stoppen met lezen. Toen ik de reeks voor het eerst las was Nieuwe maan mijn minst favoriete deel in de reeks. Toch vond ik dat dit boek tijdens mijn reread minder saai was als ik altijd had gedacht. Deze keer vielen mij meer dingen op aan het verhaal en snapte ik enkele plotpoints beter. De laatste 100 pagina’s las ik dan ook in een ruk uit aangezien het zo spannend was, net zoals bij het eerste deel bouwt Stephenie Meyer het verhaal echt op naar het einde. Niet alleen bouwt Stephenie Meyer met dit deel op naar het einde maar zet ze ook meteen de toon voor de rest van de delen die nog volgen, dit einde zet namelijk alles in beweging waardoor we het verhaal dat volgt in Eclips en Morgenrood beter begrijpen. Hoewel Edward dus niet heel veel aan bod komt in dit deel snap ik nu wel beter waarom Stephenie Meyer dit heeft gedaan aangezien zo het hele plaatje klopt.
Na het herlezen van Nieuwe maan ben ik dan ook des te nieuwsgieriger naar de rest aangezien ik dit deel tijdens mijn reread beter wist te appreciƫren en ik het weer enorm leuk vond om in deze wereld te zijn. Als ik dit tijdens de eerste keer het minst leuke boek vond ik de reeks kan het dus alleen maar beter worden met de rest! Stiekem wil ik dan ook meteen verder in Eclips en de kans is dan ook groot dat ik deze nog op mijn TBR van deze maand zet aangezien ik weer helemaal in het verhaal zit en ik wil weten hoe het verder gaat.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review