Twilight – Stephenie Meyer

Twilight – Stephenie Meyer

Twilight
Series:
Series Number: 1
Published: 2008
Page Count: 383
Categorie:
ISBN13: 9789000374656
Twilight is ondertussen al een echte klassieker. Ik las Twilight voor het eerst toen ik ongeveer 12-13 jaar oud was en bingde toen de hele reeks. Ik vond het wel eens tijd voor een re-read om zo te kijken of ik deze reeks nog altijd zo goed vind.
In Twilight volgen we het verhaal van Bella. Wanneer haar moeder met haar vriend tijdelijk moet verhuizen besluit Bella om bij haar vader in het regenachtige Forks in te trekken. Hier ontmoet ze Edward, een ongelofelijk knappe jongen met een mysterieus kantje. Bella probeert erachter te komen wat Edward te verbergen heeft, maar is ze wel klaar voor de waarheid?
Toen ik Twilight voor het eerst las werd ik helemaal meegezogen in het verhaal en voordat ik het doorhad had ik een hele nacht liggen lezen, ik werd echter uit mijn trance gehaald toen ik de wekker van mijn papa hoorde afgaan en ik plots doorhad dat het al half 6 ’s ochtends was. Als tiener vond ik dit boek echt geweldig en hoewel ik het tijdens deze re-read ook nog een heel leuk verhaal vond merkte ik wel dat de romance enorm cringy is. Toch was ik weer helemaal invested in het verhaal en las het weer enorm vlot. Het laatste deel (ongeveer de laatste 100 pagina’s) las ik in een ruk uit aangezien het verhaal dan helemaal op gang is en de spanning in het verhaal wordt opgebouwd naar dit moment. De setting gaf me ook echt herfst/winter vibes aangezien in Forks de zon niet vaak schijnt en Stephenie Meyer dit goed heeft weten neer te schrijven zodat de lezer zich een goed beeld kan scheppen van de omgeving. Vanaf het begin voel je al dat er iets is met de Cullen familie en hoe verder we in het verhaal raken en hoe meer geheimen boven water komen hoe sneller de lezer wilt verder lezen om te weten wat er gaat gebeuren.
Twilight heeft me tijdens deze re-read dan ook weer helemaal weten te overtuigen. Ik voelde me weer even nostalgisch naar mijn tienerjaren en waande me weer helemaal in de hype rond deze geweldige reeks. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe ik de andere delen ga vinden tijdens mijn re-read en hoop dan ook snel Nieuwe maan op te pakken. Wie deze reeks nog altijd niet heeft gelezen moet dit echt absoluut doen, ik denk zelfs dat de jongeren van nu dit nog steeds een hele leuke reeks zouden vinden. Hoewel de hype wat is gaan zakken vind ik het tot op de dag van vandaag nog steeds een hele sterke reeks.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review