Nachtdieren – Marion Billet

Nachtdieren – Marion Billet

Nachtdieren
Published: 2020
Publisher:
Page Count: 10
Categorie:
ISBN13: 9789044838794
Uitgeverij Clavis heeft altijd hele leuke geluidenboekjes. Toen ik Nachtdieren geschreven door Marion Billet voorbij zag komen wou ik hem ook meteen uittesten. De cover sprak me alleszins enorm aan aangezien de illustraties echt prachtig zijn.
Nachtdieren is een geluidenboekje met vilten flapjes over dieren die voornamelijk ’s nachts leven. Er komen vijf dieren aan bod met ieder hun eigen geluid die ze maken. Het boekje is perfect geschikt voor kleine ontdekkers en kan al vanaf jonge leeftijd worden “voorgelezen” (er komt namelijk geen verhaal bij te pas, je ziet enkel de dieren en luistert naar hun geluiden)
De illustraties trokken me echt naar dit boek, de cover ziet er prachtig uit waardoor ik hem meteen al aan Leon (mijn metekindje wou voorlezen) Kinderen maken kennis met de vos, de vleermuis, de uil, de das en de pad doorheen dit boek. Doordat je enkel de dieren en hun geluid leert kennen geeft het boek je enorm veel ruimte om er zelf een verhaal bij te verzinnen en zo je fantasie de vrije loop te laten gaan. Het is dan ook al geschikt voor hele jonge kinderen – wij hebben het namelijk al voorgelezen/bekeken toen Leon ongeveer 5 maanden was. Dit boekje prikkelt de verschillende zintuigen bij het kind. Je kunt de dieren bekijken door middel van de prachtige illustraties, je kunt ze doordat het een geluidenboekje is ook horen als je op het knopje drukt en doordat het boek ook verschillende soorten flapjes bevat kun je de vacht van de verschillende dieren voelen. Dit maakt het boekje des te leuker aangezien er zoveel prikkels zijn. Het boek komt ook in een mooie hardcover uitgave waardoor je er dus enorm veel leesplezier aan zult hebben vooraleer het boek versleten is (het kan natuurlijk wel voorkomen dat je de batterij zult moeten veranderen na de zoveel tijd)
Nachtdieren is dan ook een enorm leuk boekje om samen met je kind op ontdekking te gaan in de wereld van de nachtdieren. Wij hebben er in enkel al plezier van gehad en hebben tijdens een uitstap nog een ander boek in deze reeks gekocht omdat dit de perfecte boekjes zijn om al van jongs af aan verschillende zintuigen te prikkelen. Doordat je dit boek al van kleins af aan kunt lezen aan je kind is het ook echt een perfect kraam cadeau of cadeautje voor wanneer het kind 1 jaar wordt. Ik ben dan ook echt benieuwd naar meerdere delen in deze reeks aangezien Clavis tal van muziek/geluiden boekjes op de markt brengt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review