Dickens Kerstverhaal – Merel Leene

Dickens Kerstverhaal – Merel Leene

Dickens Kerstverhaal
Illustrator: Sophie Pluim
Published: 2020
Page Count: 110
Categorieën: ,
ISBN13: 9789463492546

Een van de bekendste kerstverhalen aller tijden is toch zeker wel A Christmas Carol. Iedereen kent het verhaal wel of heeft het al eens in een verfilming gezien of gelezen. Ik heb zelf ook al enkele film versies gezien maar nooit het boek opgepakt aangezien het me toch wat afschrikte omdat het zo’n oud boek is. Maar toen Blossom Books aankondigde dat ze deze klassieker in een nieuw jasje zouden steken was ik enorm nieuwsgierig!

In Dickens Kerstverhaal volgen we het verhaal van Scrooge, een zakenman die totaal niet bezig is met de wereld rondom hem en enkel bezig is met zijn zaak. Hij is nogal een zuurpruim en houdt al helemaal niet van de feestdagen, hij vind Kerstmis maar niets  en snapt dan ook niet wat iedereen zo geweldig vind aan deze tijd van het jaar. Op een avond bezoeken 3 geesten hem om de ware betekenis achter Kerstmis te tonen, zal Scrooge na dit bezoek eindelijk niet meer zo’n chagrijnige man zijn en de ware betekenis van Kerstmis begrijpen?

Aan een kant was ik heel benieuwd naar dit boek maar toch ook terughoudend om de een of andere reden. Ik wist namelijk niet hoeveel in de schrijfwijze zou zijn veranderd aangezien de oude taal mij vooral afschrikte om het boek in eerste instantie te lezen. Toch vond ik deze “hervertelling/vertaling” enorm fijn lezen. Na het nawoord van Merel Leene te hebben gelezen ben ik ook blij dat ze er haar eigen eigentijdse stijl aan heeft weten te geven zodat de jongere generatie ook van dit prachtige verhaal kunnen genieten. Dickens Kerstverhaal heeft zoveel mooie boodschappen die verscholen zitten in het verhaal en het is prachtig om samen met Scrooge de ware betekenis van Kerstmis te weten te komen.

Hoewel iedereen het verhaal van Scrooge dus al kent is deze versie echt de moeite waard om te lezen! Het is aangepast naar de moderne schrijfstijl van nu en doet het echte verhaal van Dickens toch eer aan. Ook komt deze versie in een prachtige uitgave met mooie stofomslag en prachtige illustraties die perfect bij het verhaal passen. Ik ben dan ook enorm blij dat ik eindelijk kan zeggen dat ik het boek heb gelezen! Een klassieker die zeker iedereen eens gelezen moet hebben in zijn/haar leven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review