Mol heeft winterpret – Marieke van Hooff & Henk van der Gugten

Mol heeft winterpret – Marieke van Hooff & Henk van der Gugten

Mol heeft winterpret
Illustrator: Henk van der Gugten
Series:
Published: 2021
Publisher:
Page Count: 32
Categorie:
ISBN13: 9789464290004
Iedere keer als ik een nieuw deel in de Mol reeks voorbij zie komen denk ik ‘Wat een mooie boeken zijn het toch’ omdat ik de illustraties van Henk van der Gugten echt prachtig vind. Toen ik op LEES! het boekenfestival in Antwerpen vorig jaar Marieke van Hooff zag zitten besloot ik om de nieuwste Mol te laten signeren voor Leon. Natuurlijk moet ik het boek wel eerst zelf lezen alvorens ik deze geef aan Leon 😉
Wanneer Mol wakker wordt heeft het gesneeuwd! Vlug trekt hij zijn warme winterkleren aan en gaat hij naar buiten. Eerst besluit hij een sneeuwman te maken en wanneer hij daarna naar het grote meer wandelt ziet hij dat al zijn vriendjes gaan schaatsen. Hij besluit ook om op het ijs te gaan en al snel wordt het een leuke dag vol winterpret.
De Mol reeks staat al heel lang op mijn lijstje omdat ik de illustraties van Henk van der Gugten echt prachtig vind. Ook las ik al eens een boek van Marieke namelijk Dit boek gaat niet over Mevrouw Moes en haar schrijfstijl vond ik enorm grappig en vlot lezen. Ik was dan ook erg benieuwd hoe dit zou worden verwerkt in een prentenboek aangezien de doelgroep lager ligt dan bij Mevrouw Moes. Maar toch werd ik aardig verrast door Mol heeft winterpret. Dit prentenboek is namelijk geschreven op rijm wat ervoor zorgt dat het ook lekker leest en fijn is voor de doelgroep. De illustraties van Henk van der Gugten passen perfect bij het verhaal en deze combinatie zorgt er dan ook voor dat het boek een echt pareltje is geworden.
Ik ben dan ook enorm blij dat ik Mol heeft winterpret heb gekocht en dat dit het allereerste gesigneerde exemplaar in Leon zijn boekenkast mag zijn. Het verhaal staat helemaal in het teken van de winter en is dan ook echt leuk om voor te lezen tijdens deze koude maanden. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om dit boek voor te lezen aan Leon. Ben jij ook op zoek naar leuke prentenboeken die perfect in het winterthema zouden passen, dan is Mol heeft winterpret een echte aanrader. Jonge kinderen zullen samen met ouders/begeleiders kunnen genieten van Mol zijn winters avontuur.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review