Blijf van de tijger af! anders gaat hij brullen… – Sam Taplin & Ana Larrañaga

Blijf van de tijger af! anders gaat hij brullen… – Sam Taplin & Ana Larrañaga

Blijf van de tijger af! anders gaat hij brullen...
Published: 2021
Page Count: 16
Categorie:
ISBN13: 9781474987943
Toen ik dit boek voorbij zag komen in een van de brochures van uitgeverij Usborne was ik meteen nieuwsgierig. De cover zag er mooi uit en ik las dat het boek voelplaatjes en geluiden had. Ideaal dus om voor te lezen aan Leon aangezien hij nu vooral gefixeerd is op het voelen van verschillende voorwerpen om het reliëf te voelen.
Blijf van de tijger af! anders gaat hij brullen… is een voel en geluidenboek voor jonge lezers. Het bevat geen verhaal maar geeft de kinderen een unieke ervaring. Ze kunnen tijdens het lezen horen welke geluiden deze dieren maken en hoe dit wordt heet als het wordt (voor)gelezen, kunnen voelen aan de verschillende soorten vacht en kunnen door middel van doorkijk gaatjes heel wat andere diertjes spotten die zich verstoppen op de volgende pagina. Lees samen en ontdek!
Blijf van de tijger af! anders gaat hij brullen… haalt het ondeugende in ieder kind naar boven aangezien er op iedere pagina wordt gewaarschuwd om het dier niet te aaien. Toch zullen kinderen dit doen aangezien de voelplaatjes de aandacht naar zich toe lokken en dan horen ze een verrassing namelijk het geluid wat het dier maakt. We leren 4 dieren kennen namelijk: de tijger, de toekan, de gorilla en de kikker. Vier dieren die enorm met elkaar verschillen en waardoor de voelplaatjes en kleurenpallet op iedere pagina heel anders is. Op het einde is er ook een grote verrassing voor de kinderen wanneer opeens heel de jungle al zijn geluiden op ons loslaat. Doordat er verschillende vormen zijn uitgesneden in de pagina’s krijgt de lezer ook al een kleine inkijk naar welke dieren zich op de volgende pagina verstoppen. En wanneer de pagina wordt omgedraaid zorgt dit voor een passend plaatje.
Blijf van de tijger af! anders gaat hij brullen… is een zeer leuk boek om samen met je kindje nieuwe dieren te ontdekken. Het stimuleert de zintuigen en zorgt ook nog eens voor een leuke leeservaring! Ik weet nu al dat Leon enorm veel plezier zal beleven met dit boek en kijk er al naar uit om het aan hem voor te lezen! Uitgeverij Usborne blijft me verrassen met hun leuke boeken voor kleine kinderen en ik kijk dan ook weer iedere keer uit naar nieuwe boeken van deze uitgeverij omdat het perfecte boeken zijn om cadeau te geven aan gezinnen met jonge kinderen. Nestel je samen op de bank neer met je kindje en ga op avontuur in de jungle.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review