Ijsbeer waar ben je? – Ingela P Arrhenius

Ijsbeer waar ben je? – Ingela P Arrhenius

Ijsbeer waar ben je
Published: 2021
Publishers: ,
Page Count: 16
Categorie:
ISBN13: 9789025775186
Een jaar geleden recenseerde ik Kuikentje waar ben je? geschreven door Ingela P Arrhenius. Wat ik toen nog niet wist was dat dit Leon zijn favoriete prentenboek zou worden en dat we dit dus vaak zouden voorlezen aan hem omdat hij het zelf uit de kast haalt en naar je toebrengt om te lezen. Toen ik zag in de nieuwe brochure van uitgeverij Gottmer dat er een nieuw boekje in deze reeks zou verschijnen genaamd Ijsbeer waar ben je? werd ik meteen enorm enthousiast.
In Ijsbeer waar ben je? gaan de allerkleinste ontdekkers op zoek naar welke dieren zich achter de flapjes bevinden, zo gaan we op zoek naar een walrus, poolhaas, rendier, ijsberen een kindje. Een leuk kiekeboe spelletje tussen voorlezer en kind die gegarandeerd een lach zal weten te toveren op het gezicht van de jongste kindjes. Het boek heeft een simpele tekenstijl en kleurenpalet wat perfect bij het thema winterse dieren past waardoor het heel mooi vorm is gegeven voor jonge kindjes. Aan de achterkant is er ook een spiegeltje waar kinderen zichzelf in kunnen zien en dit laat ruimte voor een leuk kiekeboe spelletje – desnoods ook tussen het boek en het kindje zelf als het kind al wat zelfstandiger is.
Deze reeks van Ingela P Arrhenius is voor de allerkleinste lezers in de leeftijdscategorie. Dit omdat we in dit boek nog niet echt een verhaal volgen maar dat het boek vooral focust op het zoeken naar de dieren onder de flapjes. Het kleurenpalet is in dit deel aangepast aan de tijd van het jaar waardoor er veel met koelere kleuren wordt gewerkt, hierdoor raak je ook wel in de sfeer van de winter wat een leuke toevoeging is bij het (voor)lezen van dit boek. Aangezien het voor de jongste lezers is kan dit boek perfect cadeau gegeven worden in een geboortepakket of bij de eerste verjaardag van het kleintje. Rond deze leeftijd zullen ze zeker plezier beleven aan dit boek.
Ik ben er dan ook zeker van dat Ijsbeer waar ben je? zeker in de smaak zal weten te vallen bij Leon en met dit boekje zorgen we toch voor wat afwisseling maar blijft het concept van zijn favoriete boek wel aanwezig. Dit is dan ook een echte aanrader om (voor) te lezen aangezien ik weet dat het voor heel wat plezier bij jonge kinderen zal zorgen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review