Millie gaat op ballet – Swapna Reddy

Millie gaat op ballet – Swapna Reddy

Millie gaat op ballet
Author:
Illustrator: Binny Talib
Series Number: 1
Published: 2020
Publisher:
Page Count: 112
Categorie:
ISBN13: 9789059247918
Toen de zomercatalogus van uitgeverij Baeckens uitkwam was ik erg benieuwd naar Millie gaat op ballet, de cover trok meteen mijn aandacht doordat het fel roze was. Het zag er dan ook uit als een boek dat ik vroeger maar al te graag wou lezen aangezien het alle factoren had: ballet, roze kaft, glitter en konijntjes. Een top combinatie dus.
In Millie gaat op ballet volgen we het verhaal van Millie, al jaren droomt ze ervan om op balletles te mogen en als de tijd eindelijk daar is heeft ze er superveel zin in. Maar tijdens haar eerste les komt ze er al snel achter dat ze nog niet zoveel kan op ballet gebied en dat ze nog veel zal moeten oefenen om met de rest van de groep mee te kunnen. Ze raakt al snel achterop en dan is er ook nog Amber, ze is de beste van de klas en laat dit ook meteen merken aan Millie. Millie is verdrietig omdat het haar niet lukt en twijfelt of ze nog wel balletlessen wilt blijven volgen totdat er plots hulp uit een onverwachte hoek komt…
Millie gaat op ballet is het perfecte boek voor jonge balletliefhebbers. Niet alleen is het boek super schattig maar het gaat ook wat dieper in op het onderwerp pesten en maakt dit bespreekbaar voor jonge lezers. De cover ziet er prachtig uit en zegt al wat meer over de illustraties die het boek bevat, de illustraties van Binny Talib passen perfect bij het verhaal dat Swapna Reddy heeft gecreĆ«erd en zullen gegarandeerd in de smaak vallen bij de doelgroep. Het is een simpel verhaal over een meisje dat niets liever wil dan op dansles te mogen maar met een originele twist namelijk de balletkonijntjes. Als ik dit boek vroeger had gehad had ik het zeker weten met plezier gelezen als kind omdat het zo’n leuk verhaal is. Het boek komt ook in een prachtige uitgave, het is een compacte hardcover met glitter finish op de cover die perfect in de kleine handjes passen van jonge lezers.
Ik ben dan ook heel enthousiast over Millie gaat op ballet! Een boek die jonge balletliefhebbers zeker eens gelezen moeten hebben aangezien het de danskriebels zeker weet over te brengen. Jonge lezers zullen verliefd worden op de balletkonijntjes en zouden willen dat deze echt bestaan – want wie wilt er nu geen balletkonijntje? Ik kijk dan ook enorm uit naar het tweede deel om te zien hoe het verhaal van Millie verder gaat, lang hoeven we niet meer te wachten aangezien het tweede deel al in de rekken ligt. Ren dus snel naar de boekhandel om dit eerste deel te lezen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review