Lindbergh – Torben Kuhlmann

Lindbergh – Torben Kuhlmann

Lindbergh
Series Number: 1
Published: 2014
Page Count: 94
Categorie:
ISBN13: 9789051163582
Toen ik laatst naar de bibliotheek in Beringen ging kwam ik een aantal zeer leuke prentenboeken tegen. Een deel van deze prentenboeken was de serie geschreven door Torben Kuhlmann. Lindbergh was de eerste wat ik hiervan las en man wat heb ik genoten van dit verhaal en de tekenstijl!
We volgen in Lindbergh het verhaal van een kleine muis die zijn vrienden plots kwijt is. Al zijn vriendjes zijn namelijk met de boot meegevaren naar Amerika. Maar de kleine muis heeft een ander plan. Wat als hij nu kon vliegen? Dan zou hij veel sneller in Amerika zijn dan met de boot. Hij maakt eerst een prototype, maar jammer genoeg stort de muis hiermee neer. Lukt het hem om toch naar Amerika te vliegen om zo zijn vriendjes weer terug te zien?
Ik had deze serie al eens voorbij zien komen op bookstagram en het sprak mij meteen enorm aan door de tekenstijl. Voor de rest wist ik niet veel over deze serie en wist ik dus niet waar het precies over ging. Toen ik erachter kwam dat we de verhalen van deze bekende uitvinders volgen vanuit het perspectief van een muis vond ik dit zo slim bedacht en erg creatief. De tekenstijl zorgt ervoor dat je in het verhaal gezogen wordt en dat je echt meeleeft met de muis en hoopt dat het goed afloopt (hoewel je natuurlijk de uitkomst wel weet) Het is dan ook zeer leuk voor kinderen om kennis te maken met deze kant van de geschiedenis. Hoewel ik niet zo’n geschiedenis liefhebber ben vond ik het toch zeer leuk en echt op niveau van kinderen. Het is zeker een heel mooi verhaal om voor te lezen en kinderen wat meer kennis laten maken met geschiedenis en het boek bevat niet al te veel tekst dus je hoeft niet urenlang voor te lezen om te genieten van een mooi verhaal. Achterin krijg je ook meer informatie over Lindbergh zelf wat een goede toevoeging is aangezien je kinderen zo kan laten zien over wie het boek echt gaat.
Lindbergh heeft mij dus aangenaam weten te verrassen en ik ben dan ook erg benieuwd naar de andere delen in deze serie van Torben Kuhlmann. Lindbergh gaf ik 4,5 sterren en ik raad het zeker aan om eens voor te lezen of zelf te lezen natuurlijk ?

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review