Sleutels – Annemarie Jongbloed

Sleutels – Annemarie Jongbloed

Sleutels
Published: 2020
Page Count: 144
Categorie:
ISBN13: 9789021680217
In februari kwam er een nieuw boek uit bij Uitgeverij Ploegsma genaamd Sleutels geschreven door Annemarie Jongbloed. Toen ik de brochures doornam sprong deze er al meteen uit door de felgekleurde cover. Toen ik de flaptekst las werd ik nog nieuwsgieriger waardoor ik besloot om deze op mijn to read lijstje te zetten.
In Sleutels volgen we het verhaal van Julia. Wanneer ze tijdens de yogales een jongen genaamd Manus. Na de yogales (die plaatsvind in de bibliotheek) gaan de twee stiekem samen op pad in de bibliotheek. Wanneer ze bij de detective boeken een mysterieuze sleutel tegenkomen in een schilderij begint een heus avontuur. In de bibliotheek worden namelijk al weken spullen van bezoekers gestolen en na het vinden van deze mysterieuze sleutel zijn Julia en Manus vastbesloten om te achterhalen wie de dief van de bibliotheek is. Zullen ze de dief op tijd weten te vinden of gaat de dader vrijuit?
Sleutels is een boek vol mysterie en is perfect voor kinderen van 9 en ouder. Hoewel het in het begin zeer chaotisch overkomt zit je wel al snel in het verhaal. Het lettertype is zeer groot wat erg fijn is voor kinderen van 9 jaar omdat het zo lekker weg leest. De cover springt er ook echt uit wat gewoon schreeuwt om gelezen te worden, de sleutels verwijzen ook naar de titel en het verhaal. Hoewel ik al redelijk snel doorhad wie de dader bleek te zijn gaan jonge kinderen dit minder snel weten te achterhalen. In het midden had het boek wel een dipje aangezien er veel werd uitgelegd maar maar zeer weinig vragen werden opgelost. Toch stoorde mij dit miniem en heeft de auteur dit naar het einde toe weer helemaal weten goed te maken. Het einde is dan ook zeer goed gevonden en zeer speels voor kinderen. Ik vond het ook een heel leuk feitje dat de bibliotheek is gebaseerd op een echte bibliotheek in Haarlem.
Annemarie Jongbloed heeft met Sleutels een erg sterk boek vol mysterie weten neer te zetten waar kinderen van zullen smullen. Een iets dunner boekje maar wel echt waard om te lezen. Ik gaf Sleutels 4 sterren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review