Pak die bal, Teckel Tom! – Bette Westera

Pak die bal, Teckel Tom! – Bette Westera

Pak die bal, Teckel Tom!
Illustrator: Noëlle Smit
Series:
Series Number: 2
Published: 2020
Publishers: ,
Categorie:
ISBN13: 9789025772673
Toen ik begin dit jaar de voorjaarsbrochures nakeek bleek Uitgeverij Gottmer enkele pareltjes uit te gaan geven. Eentje hiervan was Pak die bal, Teckel Tom. Een boek wat er door de gele cover echt uitspringt en wie vind een (prenten)boek over honden nu niet fijn om te lezen? Ik besloot dan ook om deze op mijn TBR te zetten en hem te lezen.
In Pak die bal, Teckel Tom volgen we het verhaal van de speelse en eigenwijze Teckel genaamd Tom. Zijn baasje probeert hem namelijk te leren apporteren maar daar denkt Teckel Tom toch heel anders over. Hij slaapt gewoon lekker verder in zijn mandje. Totdat Saar aan papa uitlegt dat Tom dit trucje al heel lang kan. Ze doet het voor en ja hoor daar gaat Tom, achter de bal aan en brengt hem weer keurig tot bij Saar. Papa Pablo is aardig verrast en probeert het nog een keer. Pak die bal Teckel Tom! Maar ook weer luistert Tom niet naar papa Pablo. Dan gaan ze gezellig naar het park om daar hun kunstje te oefenen en beland de bal in het water, Kan Tom zwemmen om de bal te gaan halen?
Pak die bal, Teckel Tom is een zeer speels en grappig verhaal over een hond met zijn eigen wil. Aangezien Tom niet wilt luisteren naar papa Pablo zorgt dit voor zeer grappige scènes waar volwassenen en kinderen om zullen lachen. Dit boek is dan ook zeer leuk om te (voor) te lezen aan (kleine) dieren/honden liefhebbers. Wat ik ook zeer tof vond om te zien is dat de ouders van Saar een homokoppel vormen en ik dit niet zo vaak tegenkom in (prenten)boeken maar dit vond ik zeer goed aangezien dit anno 2020 zeker moet kunnen! Het verhaal wordt prachtig begeleidt met speelse tekeningen met veel kleur wat zijn getekend door Noëlle Smit en zorgt voor een vrolijke sfeer.
Pak die bal, Teckel Tom is een zeer leuk prentenboek wat zowel jong als oud zal weten te bekoren. Want we kennen allemaal wel een eigenwijze viervoeter met een eigen wil. Pak die bal, Teckel Tom krijgt dan ook 4 sterren en is zeker een aanrader! Ik ben dan ook zeer nieuwsgierig geworden naar het andere deel in deze reeks genaamd ‘Hallo Teckel Tom!’

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review