Kartonnen sterren – Seren J. Smedts

Kartonnen sterren – Seren J. Smedts

Kartonnen sterren
Published: 2020
Publisher:
Page Count: 281
Categorieën: ,
ISBN13: 9789463967471

Vandaag is het weer tijd voor een blogtour, deze keer rond het boek Kartonnen sterren geschreven door Seren J. Smedts. Een boek waar ik heel benieuwd naar was en waarvan ik de cover prachtig vond.

Liv haar leven ligt helemaal overhoop. Haar grootvader is ondanks overleden en haar ouders hebben constant ruzie. Terwijl Liv hier probeert mee op te gaan leert ze Jasper kennen, een knappe en sympathieke jongen waar ze meteen als een blog voor valt. Maar er is een klein probleem; Jasper heeft een vriendin. En dan is er ook nog Kobe, een jongen wat stapelgek is op Liv. Helaas zijn deze gevoelens niet wederzijds…

Toen ik begon in dit boek had ik ondanks dat het een debuut was redelijk hoge verwachtingen. Het begin las vlot en ik was erg benieuwd naar waar het verhaal heen zou gaan. Hoe meer ik las hoe meer vragen bleven komen, er komen namelijk heel wat thema’s en verhaallijnen aan bod maar deze worden helaas nooit beantwoord. Ongeveer 70 pagina’s van het einde vroeg ik me dan ook echt af hoe het zou eindigen en of mijn vragen zouden beantwoord worden. Maar ongeveer 35 pagina’s van het einde is er een plottwist, en hoewel het zeker een goed stuk is vond ik dat dit stuk overbodig was. Het leidde het verhaal namelijk naar iets helemaal anders wat dus afweek van de eerste 240 pagina’s wat we hadden gelezen. Het boek las wel vlot en de schrijfstijl was heel goed. Helaas vond ik het verhaal niet zo sterk en had ik gehoopt dat het een andere wending had genomen (met iets wat ze al had opgebouwd)

Kartonnen sterren is zeker een leuk boek maar eerder voor jongeren van 12-15 jaar aangezien de personages ook niet zo volwassen overkwamen terwijl ze wel in het laatste jaar zitten van de middelbare school. Het is een leuk boek voor tussendoor maar helaas niet een boek wat een enorme indruk achterlaat. Het is ook zeer jammer dat het boek uitpuilt van de thema’s en er niets mee gedaan werd tot het einde (30 pagina’s) en dit dan een thema bleek waar niets naar werd opgebouwd. Het boek had veel potentie maar helaas is het niet zo sterk uitgewerkt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review