Ho-ho-hopeloos verliefd – Wendy De Liefde

Ho-ho-hopeloos verliefd – Wendy De Liefde

Vandaag mag ik weer meedoen aan een blogtour. Deze keer rond het boek Ho-ho-hopeloos verliefd geschreven door Wendy De Liefde. Een boek waar ik na het zien van de cover enorm hard naar uitkeek.
Vlak voor kerst wordt Kato gedumpt door haar vriend Gideon. Wanneer haar opa – en tevens beste vriend – komt te overlijden vindt Kato iets tussen zijn persoonlijke bezittingen. Hierdoor neemt Kato halsoverkop de beslissing om voor de kerstdagen naar Curaçao te gaan, een plek waar haar opa een paar jaren geleden naartoe reisde en oprecht gelukkig was. Op Curaçao hoopt ze te vinden wat haar opa zo veel geluk bracht. Maar wat als deze impulsieve beslissing toch meer met zich meebrengt?
Ik hoorde heel wat positieve dingen over Wendy De Liefde haar debuut Een streepje tegen waarna ik zeer nieuwsgierig was geworden naar dit boek. Toen ik het pakketje binnenkreeg bleek het een novelle te zijn wat ik zelf wel zeer fijn vind om tussendoor te lezen. Ook zag ik dat het luisterboek was verschenen en dat Susan Muskee deze had ingesproken. Ik besloot dan ook om deze tijdens mijn autorit naar school te luisteren.
Meteen schrok ik er wel van hoe grof Kato soms kon zijn over bepaalde familieleden, en in het bijzonder over haar oma. Ik weet niet of het kwam doordat ik het luisterboek luisterde en ik hierdoor geconfronteerd werd met de harde woorden wat Kato uitsprak over haar oma. Maar hierdoor had ik niet echt een klik met haar personage.
Ik moet wel zeggen dat Susan Muskee dit boek echt wel goed heeft ingesproken en ik hierdoor wel echt in het verhaal zat. Ik zou het luisterboek dan ook zeker aanraden!
Dit is een van de eerste boeken wat ik lees waar iemand echt een hekel heeft aan Kerstmis, ik vond dit dan ook wel vernieuwend aangezien ik zelf enorm van de feestdagen hou en de personages in andere kerstboeken wat ik lees ook zo zijn. Het is dus wel eens leuk om iemand vanuit een ander standpunt te volgen.
Toch wist dit boek me niet echt in de kerststemming te brengen wat ik wel had verwacht aan het begin van het boek. Het is vooral een boek wat gaat over de zoektocht naar de achtergrond van haar familie waarbij er zich een romance ontwikkeld.
Een echt kerstboek zou ik Ho-ho-hopeloos verliefd dan ook niet durven noemen aangezien hier niet echt een nadruk op wordt gelegd. Het is zeker een leuke novelle voor tussendoor maar laat niet echt een grote indruk achter.
Toch ben ik door de positieve reacties op Wendy De Liefde haar eerste boek wel nieuwsgierig naar wat er in de toekomst nog van haar zal verschijnen en wordt het misschien wel eens tijd dat ik haar debuut lees. Helaas had ik van Ho-ho-hopeloos verliefd denk ik te veel verwachtingen die niet werden ingewisseld.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review