Hij is van mij! – Eva Burgers

Hij is van mij! – Eva Burgers

Hij is van mij!
Author:
Series:
Series Number: 1
Published: 2011
Publisher:
Page Count: 192
Categorie:
ISBN13: 9789044816020
Mara heeft een prachtige stem en Lizzy leeft voor het dansen. Allebei zijn ze tot hun grote vreugde door de slopende auditie van de Academie voor Uitvoerende Kunsten geraakt en in september beginnen ze met een bang hart aan het schooljaar dat hun leven zal veranderen. Ondanks hun uiteenlopende karakters worden de twee meiden meteen beste vriendinnen. Ze helpen elkaar door de moeilijke lessen dans, zang en drama, waar de docenten niet altijd even mild…

Laatst ging ik naar de bibliotheek en ik kwam de boeken van Eva Burgers tegen, ik heb een aantal jaren geleden al 2 boeken van haar gelezen en was dus erg nieuwsgierig naar haar andere boeken. ‘Hij is van mij!’ bleek een heel ander genre te zijn dan een jeugdthriller wat Eva normaal gezien schrijft.

Hij is van mij gaat over 6 tieners die naar de Academie voor Uitvoerende Kunsten gaan om hier een opleiding te volgen om zo met ieder hun eigen talent te kunnen doorbreken. Ieder heeft dus een ander talent zoals: ballet, zang, hiphop, componeren,… Ze verschillen dus enorm veel van elkaar. Toch geraken ze met elkaar bevriend en gaan zij hun eerste jaar aan De Academie voor Uitvoerende Kunsten in. Doorheen het jaar gebeurt er echter van alles wat voor een hoop drama zorgt.

Dit is eens iets heel anders wat ik gewend ben van Eva Burgers, ik lees meestal haar jeugdthrillers en dit is meer een contemporary boek. Dat het plaatsvond op een Academie voor Uitvoerende Kunsten vond ik een heel leuk aspect aangezien ik vroeger ook graag boeken las die gingen over dansen en dit hierdoor ook in het boek is verwerkt. Dit boek las ook erg vlot aangezien Eva Burgers een aangename schrijfstijl heeft. Hoewel de personages in dit boek 17/18 jaar oud zijn komen ze erg kinderachtig over, hieraan merk je dus wel dat dit boek voor een iets jongere doelgroep is geschreven. De personages komen kinderachtig over omdat er heel veel drama is onderling.

Ik vond dit boek ondanks alle drama toch nog zeer aangenaam om te lezen en heb er dan ook wel van genoten, ik ben dan ook zeer benieuwd naar het volgende deel in deze serie. Uiteindelijk gaf ik dit boek 4 sterren en heb ik meteen deel 2 uitgeleend bij de bibliotheek.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review