De duistere school – Sandra J. Paul

De duistere school – Sandra J. Paul

De duistere school
Series:
Published: 2019
Publisher:
Page Count: 214
Categorie:
ISBN13: 9789082893946
Eenmaal je op deze school zit, geraak je er nooit meer weg. Op de dag na de Grote Storm staat er plots een nieuw gebouw in het midden van Kraaidorp. De Duistere School wordt het genoemd, een internaat voor alle kinderen die in Kraaidorp wonen. Niemand wil luisteren naar de twaalfjarige Quinten, die als enige zweert dat er iets vreemds aan de hand is in zijn dorp. Zelfs zijn vader en zijn beste vrienden geloven…

Vandaag is het mijn beurt in de blogtour van De Duistere school geschreven door Sandra J. Paul. Toen Sandra laatst in de groep van Hamley Books postte dat dit boek werd uitgegeven was ik meteen nieuwsgierig. Ik hou wel van een goede jeugdthriller en dit verhaal klonk wel veelbelovend en spannend.

De duistere school is een jeugdthriller en hierin volgen we het verhaal van Quinten. Na een grote storm staat er opeens een groot huis in het dorp van Quinten (Kraaidorp). Niemand weet hoe dit huis daar terecht is gekomen en hoe het kan dat dit in 1 nacht is gebouwd. Het huis wordt steeds groter en groter en blijkt de nieuwe school te zijn van Kraaidorp namelijk ‘De duistere school’. Quinten vertrouwd het niet en er gebeuren steeds vreemdere dingen in Kraaidorp. Uiteindelijk besluit Quinten om toch mee te gaan naar deze school om erachter te komen waarom deze vreemde dingen gebeuren.

Ik vond dit een zeer leuke jeugdthriller. Dit is het tweede boek dat ik voor Hamley Books mag recenseren en ook dit boek vond ik zeer sterk. De schrijfstijl van Sandra J. Paul is zeer aangenaam en leest enorm vlot. Ook vond ik het zeer leuk dat Sandra dit boek samen met haar zoon heeft bedacht. Het was een spannend boek en als ik dit als kind had gelezen durfde ik gegarandeerd die avond niet meer te slapen. Dit boek had echter ook een minpuntje en dat was dat ik sommige dingen wel al zag aankomen of verwachtte dat het die bepaalde richting zou uitgaan. Maar ondanks dat ik een paar dingen zag aankomen wist ik tot 40 pagina’s van het einde echt niet hoe dit verhaal zou eindigen omdat het toen namelijk alle kanten op zou kunnen gaan.

Dit boek was een zeer vlot geschreven boek en een echte aanrader voor kinderen van 10+, het is ook een zeer leuk boek om samen met je kind te lezen of voor te lezen in een klas. Ik denk zeker dat dit boek in de smaak zal vallen bij veel mensen. Ik gaf dit boek 4 sterren omdat ik het een goed boek vond maar toch een aantal dingen zag aankomen. Ik ben dan ook heel blij dat ik besloten heb om dit boek te lezen voor deze blogtour en kijk er naar uit om meer boeken van Hamley Books te lezen (en van Sandra J. Paul natuurlijk).

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review