Het sneeuwvlokje – Benji Davies

Het sneeuwvlokje – Benji Davies

Het sneeuwvlokje
Author:
Published: 2020
Page Count: 32
Categorie:
ISBN13: 9789024591824
Met de winterse temperaturen was ik in de stemming om in enkele winterse prentenboeken te duiken, eentje hiervan was Het sneeuwvlokje geschreven door Benji Davies. Een boek met een prachtige cover waardoor ik heel nieuwsgierig werd naar het verhaal.
In Het sneeuwvlokje volgen we het verhaal van een sneeuwvlokje en het verhaal van Noëlle. Het sneeuwvlokje is bang om te vallen en wilt in de wolken blijven, maar helaas kan dit niet. Het sneeuwvlokje blijft maar vallen en vallen en denkt dat ze nooit de grond zal raken. Totdat er plots meer sneeuwvlokjes meevliegen. Noëlle is samen met haar Opapa op pad wanneer ze in een etalage een prachtig versierde boom ziet, zelf wil ze ook zo’n mooie boom maar dit gaat helaas niet. Onderweg vindt ze een tak, deze zal ze net zo mooi versieren als de boom van in de etalage. Alleen mist er nog iets…
Tijdens het doorbladeren van de brochures viel me meteen op hoe mooi de cover was van Het sneeuwvlokje! De tekenstijl spreekt me enorm aan en het verhaal is perfect om in de winter voor te lezen. Ook komt dit boek in een prachtige grote uitgave waardoor de illustraties des te meer tot hun recht komen. Het is ook tof dat we het verhaal vanuit twee perspectieven lezen, vanuit zowel het perspectief van een sneeuwvlokje als van Noëlle. Dit geeft het verhaal een creatieve draai aangezien we ook de gevoelens van het sneeuwvlokje meekrijgen, beide personages willen iets anders maar tegelijkertijd ook weer hetzelfde. De boodschap die de lezer mee krijgt op het einde zorgt dan ook echt voor een happy end waardoor de lezer het boek met een glimlach dichtklapt.
Het sneeuwvlokje is een absoluut pareltje dat zeker in de boekenkast van kinderen thuishoort! Ik zal dit verhaal dan ook met plezier voorlezen aan mijn metekindje aangezien het zo’n prachtig verhaal met een mooie boodschap heeft! Het sneeuwvlokje is dan ook een echte aanrader om te lezen tijdens de koude wintermaanden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review