Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn – Davide Morosinotto

Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn – Davide Morosinotto

Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn
Published: 2018
Publishers: ,
Page Count: 478
Categorie:
ISBN13: 9789059246003
We waren met z'n vieren vertrokken. Te Trois de dappere, die alles uit het leven wilde halen. Eddie de sjamaan, die de geheimen ervan wilde ontdekken. Petit, die klein was, maar groot wanneer nodig. En Julie de onkwetsbare, die gewoon gelukkig wilde zijn. Te Trois, Eddie, Petit en Julie zijn totaal verschillend, maar ook de beste vrienden. Wat ze gemeenschappelijk hebben, is een catalogus van een postorderbedrijf, drie dollar om te besteden én heel veel…

Laatst kreeg ik van Baeckensbooks een mailtje met het bericht of ik dit boek wou lezen. Ik had het er al eens over gehad met Valerie van Valeriesboekenwereld maar het leek me niet echt het type boek voor mij aangezien het in het verleden afspeelt dus ik dacht eerst dat ik het mailtje ging afwijzen. Maar toen kwam ter sprake dat Valerie en ik het samen zouden kunnen lezen tijdens onze mailtjes en vroeg ik toch een exemplaar aan.

Toen ik het boek binnenkreeg was ik enorm verrast door de dikte van het boek, namelijk 478 pagina’s. Ik lees niet vaak dikke boeken omdat het me meestal afschrikt maar ik had besloten het te lezen met Valerie en ik hou me graag aan mijn beloftes.

Valerie en ik begonnen onze buddyread en waren meteen verrast door hoe snel het boek las. We hadden ervoor gekozen om het boek in 2 weken te lezen maar na ongeveer 3 dagen kwamen we er al achter dat we het boek net zo goed in 1 week konden lezen. Aangezien ik iedere dag 1,5 uur reis naar school met de bus is dit dus ook perfect om te lezen en las ik dagelijks ongeveer 70-80 pagina’s en soms wel in de 100 pagina’s. Het boek las dus heel vlot en ik geraakte ook vrij snel in het verhaal.

We volgen 4 vrienden (Te Trois, Ed, Julie en Tit) en zij leven in een stadje waar redelijk veel armoede heerst. Op een dag vinden zij in de rivier een blikje met daarin 3 dollar (wat veel geld is in die tijd). Ze besluiten om een geweer te kopen uit deze beroemde catalogus van Walker en Dawn, Maar wanneer er in plaats van een geweer een horloge komt begint hun avontuur.

Zoals ik al zei las het boek dus heel vlot. Wat mij ook aangenaam verraste was het feit dat het in het verleden afspeelde me niet zoveel stoorde als dat ik dacht dat het zou zijn. Ik geraakte ook enorm gehecht aan de personages en je krijgt ook steeds een deel uit het verhaal verteld door een ander personage. Het boek bevat ook hele mooie illustraties wat ook een pluspunt was. Maar het boek heeft ook een paar kleine probleempjes wat vooral te maken heeft met het tijdperk (en wat ook goed wordt uitgelegd in de noot van de vertalers) namelijk dat kinderen van ongeveer 10 jaar in dit boek al alcohol drinken en roken. Dit is nu niet echt een goed voorbeeld naar kinderen toe vind ik persoonlijk en dat stoorde me een klein beetje.

Al bij al heb ik enorm genoten van dit boek en geef ik het dan ook 4 sterren en ik wil graag Valerie en Baeckensbooks bedanken voor het Recensie-Exemplaar en de buddyread.

(En wil je weten wat Valerie van het boek vond dan moet je zeker even een kijkje nemen op haar website want daar is haar recensie ook vandaag op verschenen)

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review