Het hotel op de rots – Mel Hartman

Het hotel op de rots – Mel Hartman

Het hotel op de rots
Author:
Illustrator: Shanna Paulissen
Published: 2021
Publisher:
Page Count: 205
Categorieƫn: ,
ISBN13: 9789463967938

Vandaag is het weer mijn beurt in een blogtour, ditmaal doe ik mee aan de blogtour van Het hotel op de rots geschreven door Mel Hartman. Toen ik de cover van dit boek zag was ik meteen heel nieuwsgierig. Ik ken Mel Hartman nog niet aangezien haar eerste serie een fantasy reeks is en dit niet echt mijn genre is, dit is haar eerste jeugdboek en ik was dan ook wel benieuwd naar hoe ze dit zou aanpakken.

In Het hotel op de rots volgen we het verhaal van Hella, wanneer ze op weg naar hun familievakantie terechtkomen in een storm besluiten Hella, haar ouders en haar broertje te stoppen bij een hotel dichtbij. Wanneer ze binnenstappen wachten er nog 2 gezinnen. Vanaf dit moment gebeuren er enkele vreemde gebeurtenissen die niet te verklaren vallen. Als de ouders opeens spoorloos verdwijnen moeten de kinderen op zoek gaan naar hun ouders en onderweg moeten ze enkele raadsels weten op te lossen en hun angsten overwinnen om zo het spel te winnen en uiteindelijk hun ouders terug te vinden. Lukt het de kinderen op tijd om hun angsten te overwinnen en alle raadsels op te lossen?

Het hotel op de rots is Mel Hartman haar eerste jeugdboek en ik moet zeggen dat ik het een heel geslaagd jeugdboek vond. In het begin moest ik wel eventjes in het verhaal komen maar na enkele hoofdstukken (en toen de zoektocht daadwerkelijk begon) zat ik er volledig in en was ik heel benieuwd naar waar het verhaal heen zou gaan. Bepaalde situaties vond ik ook daadwerkelijk eng en hierdoor zat ik soms wel op het puntje van mijn stoel. Het boek heeft ook redelijk korte hoofdstukken waardoor je de pagina’s verslindt en je voordat je het weet het boek dichtslaat. Ik las dit boek dan ook in 2 dagen uit. De illustraties doorheen het boek zorgde ervoor dat je als lezer een goed beeld krijgt van het hotel en de verschillende kamers. Dit creĆ«erde dan ook een spannende sfeer en vond ik een leuke toevoeging wat zeker bij het doelpubliek in de smaak zal weten te vallen.

Het boek eindigt met een open einde waardoor de auteur de lezer de vrijheid geeft om verder te fantaseren over hoe het verhaal verder gaat (of een mogelijk vervolg?) Hoewel dit op zich een goede standalone is ben ik wel benieuwd of er mogelijk een vervolg zit aan te komen. Moest er een vervolg komen ga ik deze ook zeker lezen aangezien Mel Hartman me met dit boek heeft weten te overtuigen en ik zeker nog meer jeugdboeken van haar zou willen lezen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review