Grenzeloos – Marlies Slegers

Grenzeloos – Marlies Slegers

Grenzeloos
Published: 2020
Publishers: ,
Page Count: 94
Categorie:
ISBN13: 9789020609622
Kluitman komt steeds met meer van hun novelles op de markt en ik kon niet enthousiaster zijn hierdoor. Deze reeks boeken zijn niet dik, niet duur maar wel heel spannend. Ik lees deze boeken dan ook heel graag omdat het de perfecte boeken zijn voor tussendoor. Toen Grenzeloos werd aangekondigd was ik heel benieuwd naar dit boek aangezien dit boek een zwaarder onderwerp aan bod laat komen en ik wou dan ook zien hoe dit zou worden aangepakt in zo’n klein aantal pagina’s.
In Grenzeloos volgen we het verhaal van Tabitha, een zestienjarig meisje wat met haar beste vriendin naar een verjaardagsfeestje gaat. Aangekomen op dit feestje ontmoet ze Dox (de jarige) Hij en Tabitha raken al snel aan de praat. Ze verplaatsen zich achter de schuur en er wordt rijkelijk gedronken, hun gesprek wordt naarmate de avond vordert ook steeds persoonlijker. Wanneer Tabitha de volgende dag wakker wordt heeft ze totaal geen idee meer van wat er de afgelopen nacht heeft afgespeeld. En dan wordt er plots gesproken over een filmpje van haar en Dox achter de schuur. Tabitha moet dit filmpje zo snel mogelijk te pakken krijgen om zo achter de waarheid te komen. Maar is ze wel klaar voor de waarheid?
Zoals we van de flaptekst konden afleiden gaat dit boek over een zeer zwaar thema. Hoewel Grenzeloos dan ook niet spannend was zoals de andere Kluitman novelles vind ik het wel belangrijk dat dit besproken wordt bij deze doelgroep. Er komen meerdere onderwerpen aan bod waar jongeren van kunnen leren zoals overmatig drankgebruik en de gevolgen hiervan maar ook seksueel misbruik, omdat dit ook bij deze doelgroep gebeurt is dit een belangrijk boek om de gevolgen hiervan in te zien en jongeren te waarschuwen van de gevolgen van alcohol. Ik vond het dan ook wel goed dat dit boek wordt verteld vanuit meerdere perspectieven omdat we zo een volledig beeld krijgen van hoe we moeten omgaan met zo’n situatie en we zo niet enkel het perspectief te zien krijgen van het slachtoffer maar ook de omgeving en hoe zij hierop reageren. Ik was in het begin wel bang dat dit verhaal omdat het zo’n dun boek is niet goed tot zijn recht zou komen omdat het verhaal op zo’n korte tijd moest worden verteld maar Marlies Slegers is erin geslaagd een zeer sterk boek met zware onderwerpen neer te zetten en doet dit op een respectvolle manier. Omdat het boek minder dan 100 pagina’s bevat leest het zeer vlot, het duurde dan ook niet lang vooraleer ik het boek dichtsloeg. Het einde zorgt ervoor dat dit boek goed wordt afgerond en op de laatste pagina’s heeft Kluitman ook nog informatie gegeven over wat je moet doen als jou zoiets overkomt, dit vond ik een goede toevoeging en ik was dan ook wel blij dat ze hebben gedacht om ook een Belgische site te vernoemen omdat zo ook jongeren in BelgiĆ« kunnen worden geholpen wanneer een soortgelijke situatie zich voordoet.
Grenzeloos is dan ook absoluut een must-read voor jongeren aangezien dit boek enkele onderwerpen aankaart waar jongeren van kunnen leren. Het is dan ook een goede toevoeging aan de reeks van Kluitman novelles aangezien jongeren die niet zo graag lezen zo ook kunnen lezen over de gevolgen van alcohol en seksueel misbruik. Ik ben dan ook enorm blij dat Marlies Slegers deze onderwerpen heeft durven aankaarten in zo’n dun boek en dat dit op zo’n respectvolle manier is gebeurt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review