De tweede stem – Elin Meijnen

De tweede stem – Elin Meijnen

De tweede stem
Author:
Published: 2021
Page Count: 173
Categorie:
ISBN13: 9789463492218

De tweede stem is de tweede Blossom Books shortie, een serie speciaal voor mensen die zich niet durven wagen aan dikke boeken. Zelf kan ik wel eens een korter boek appreciƫren, toen ik de flaptekst las van De tweede stem was ik benieuwd naar deze shortie.

In De tweede stem volgen we het verhaal van Mette. Wanneer Mette een folder ziet hangen om mee te doen aan de schoolmusical is ze in het begin wat terughoudend maar een mysterieus meisje genaamd Flo weet haar over te halen. We volgen in dit 2 tijdlijnen namelijk het heden en het verleden. Hierdoor krijgen we wat meer achtergrond over Mette en waarom ze in het begin zo terughoudend is om auditie te doen terwijl ze een pracht van een stem heeft. Mette wil op haar nieuwe school een nieuwe start maken maar wanneer er een nieuwe zanglerares om het doek verschijnt keert ze weer helemaal in zichzelf.

Vanaf het begin zat ik direct in het verhaal en was ik benieuwd naar waar het boek heen zou gaan. Ik vond de hele situatie van Mette in het verleden spannend en hoe zich dit mengde met het heden. (Ik blijf bewust heel vaag in verband met eventuele spoilers) Ook volgen we het perspectief van Flo, het was wel leuk om Flo wat beter te leren kennen en zo wat achtergrondinformatie van haar leven te krijgen. Voor de rest vond ik het perspectief van Flo niet echt een meerwaarde aan het verhaal aangezien we vooral het verhaal van Mette haar verleden/heden volgen. Hoewel het boek heel goed begon vond ik het einde maar een flop, het eindigt met een open einde en zorgt ervoor dat de hele opbouw van in het begin enorm wordt afgezwakt en teniet wordt gedaan. Het voelde dan ook alsof het verhaal maar snel moest worden afgewerkt en dat de auteur beperkt werd door het feit dat het een “shortie’ moest zijn. Zo kort vind ik de boeken niet eens aangezien het nog steeds bijna 200 pagina’s bevat en ik er zovele in de kast heb staan zonder deze stempel.

De tweede stem wist me dan ook niet te overtuigen wat ik heel jammer vond aangezien het een heel goed begin had. Ik ben dan ook wel benieuwd naar de eerste Blossom Books shortie en of deze bij mij wat meer in de smaak zal vallen. Al bij al is De tweede stem een leuk boek voor tussendoor maar het einde voelde heel abrupt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review