Het hotel in de wolken – Mel Hartman

Het hotel in de wolken – Mel Hartman

Het hotel in de wolken
Author:
Series Number: 2
Published: 2022
Publisher:
Page Count: 214
Categorie├źn: ,
ISBN13: 9789464510225

Vandaag is het weer mijn beurt in een blogtour. Deze keer doe ik mee aan de blogtour van Het hotel in de wolken geschreven door Mel Hartman, het tweede (en vermoedelijk) laatste deel in deze jeugdreeks.

Hella en haar vrienden dachten eindelijk verlost te zijn van de vloek van het hotel, maar niets is minder waar. In Het hotel op de wolken moeten zij opnieuw op zoek gaan naar een manier om te ontsnappen aan het hotel dat hen in de greep houdt. Zo raken ze verstrikt in nieuwe uitdagingen om zo zichzelf en hun ouders te redden. Lukt het Hella en haar vrienden om op tijd te ontsnappen uit het hotel?

Na het lezen van het eerste deel was ik erg enthousiast toen ik las dat er een vervolg zou komen. Het eerste deel eindigt namelijk vrij open waardoor de lezer wel getriggerd wordt om verder te willen lezen. Vorig jaar deed ik mee aan de blogtour van het eerste deel waardoor er nu een jaartje tussen zit tussen het lezen van Het hotel op de rots en deze. Hierdoor is mijn enthousiasme ietsje afgezwakt toen ik begon met lezen. Ik begon dit boek namelijk met een heel ander verhaal voor ogen, ik dacht namelijk dat we eerder het spel van de ouders zouden volgen maar we volgen in Het hotel in de wolken opnieuw de groep kinderen van het eerste deel. Hoewel het op zich een volledig nieuw avontuur is voelde het hierdoor wel wat overbodig naar mijn mening en had ik het gevoel dat ik hun verhaal al eens had gelezen. Maar toen ik eenmaal mijn verwachtingen opzij kon zetten las het boek wel vlot en waren er wel wat opdrachten die de kinderen moeten volbrengen om uit de klauwen van het hotel te geraken wat me toch terug in het verhaal wist te gooien.

Het hotel in de wolken is een mooie afsluiter van deze duologie en hint wel naar een mogelijke spin-off reeks, of die er gaat komen is echter nog niet bekend gemaakt. Ondanks dat ik met andere verwachtingen aan het boek begon las het boek vlot waardoor ik deze reeks goed heb kunnen afsluiten. Toch kan je Het hotel op de rots naar mijn mening perfect als standalone lezen aangezien dat verhaal op zich ook wel was afgesloten voor mij, het is dus geen must om dit boek te lezen maar is wel leuk voor fans van het eerste deel die het volledige afgesloten verhaal willen meekrijgen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review