Fatale keuzes – Nina Verheij

Fatale keuzes – Nina Verheij

Fatale keuzes
Author:
Published: 2019
Publisher:
Page Count: 380
Categorieën: ,
ISBN13: 9789463886048
Wanneer haar huisgenote Lisa na ruim twintig jaar het contact met haar criminele vader wil herstellen, heeft politie-stagiaire Emily genoeg redenen om zich terughoudend op te stellen. Toch lukt het haar niet haar nieuwsgierigheid te bedwingen. Lisa's vader blijkt immers een gewelddadig man te zijn met een besproken verleden. Na een dramatische gebeurtenis wordt Emily geplaagd door schuldgevoelens. Terwijl haar collega's uitzoeken wat er exact is gebeurd, verzet Emily haar zinnen door in een oud…

Vandaag weer een nieuwe blogtour. Deze keer ga ik het hebben over het boek “Fatale keuzes” geschreven door Nina Verheij. Toen dit boek werd bekend gemaakt was ik op het eerste zicht zeer nieuwsgierig maar ook terughoudend. Uiteindelijk heb ik toen toch besloten om deze te doen aangezien ik te hard twijfelde en vandaag dus de recensie.

Fatale keuzes gaat over Emily, wanneer ze stage mag doen bij een politiekorps grijpt ze deze kans met beide handen. Maar wanneer er steeds meer dingen aan het licht komen over de vader van haar huisgenoot begint ze toch hard te twijfelen of ze deze dingen moet delen met deze huisgenoot. We maken verschillende sprongen doorheen de tijd en leren zo Emily en haar situatie wat beter kennen. Zo weet de lezer ook dat er iets is gebeurd wat de relatie tussen Emily en haar huisgenoot net dat stukje moeilijker heeft gemaakt om open te zijn over haar vader en de dingen die zij heeft weten te vinden in zijn politiedossier.

Zoals ik dus al vermelde was ik nieuwsgierig en terughoudend op hetzelfde moment. Mijn nieuwsgierigheid nam echter de overhand waardoor ik toch besloten had om dit boek aan te vragen. Fatale keuzes is een boek waar je zeker al je aandacht bij  moet houden aangezien we vaak tijdsprongen maken die soms heel kort op elkaar liggen en soms enkele tientallen jaren afwijken. Na de helft kan je wel afleiden in welke tijd je nu bent aan het lezen maar dit vond ik in het begin toch wel wat moeilijk om te volgen. Ook viel het “thriller” aspect bij mij wat weg aangezien ik een van de grote plottwists had geraden op het begin (Nina geeft hier in de proloog namelijk al een sneak peek naar, wat voor mij dus 1+1 bij elkaar optellen was) Naar het einde toe begon ik het boek wel leuk te vinden en dit zorgde ervoor dat ik de laatste 100 pagina’s in één ruk uitlas.

Hoewel het begin dus erg stroef was vond ik Fatale keuzes naar het einde toe toch wel een goede thriller. Voor een debuut is het dus zeer sterk en het zet de lezer absoluut aan het denken. Ik geef Fatale keuzes daarom 3,5 sterren en ben toch wel benieuwd wat Nina nog meer gaat brengen in de toekomst.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review