Achter de poort van Heinde – Rieks Veenker

Achter de poort van Heinde – Rieks Veenker

Achter de poort van Heinde
Series Number: 1
Published: 2016
Publisher:
Page Count: 128
Categorie:
ISBN13: 9789491773457
De oude bijenkoningin is bang. Bang voor de zwerm bijen die haar achtervolgt. Maar nog veel banger is ze voor de nieuwe koningin, die haar zeker zal doodsteken als ze de kans krijgt. 'Twee koninginnen in één bijennest,' zoemde de nieuwe koningin, 'is er één te veel.' Op haar vlucht komt ze terecht bij de Poort van Heinde. Daarachter gaat een geheel nieuwe wereld voor haar open...

Een poosje geleden benaderde uitgeverij Palmslag me met de vraag of ik “De tuinen van Ginder – Achter de poort van Verre” wou lezen. Aangezien dit een deel 2 was zei ik dat ik wel geïnteresseerd was en deel 1 zelf zou aanschaffen. Maar toen het pakketje aankwam werd ik aangenaam verrast want niet alleen het tweede deel zat in de doos, het eerste deel hadden ze erbij gedaan. Eindelijk heb ik de boeken gelezen en kan ik ze voor jullie recenseren.

Wanneer de oude bijenkoningin verstoten wordt uit het bijennest besluit ze om weg te vluchten van het bijennest. Ze komt terecht bij een poort – De poort van Heinde, wanneer ze die binnenstapt begint een heus avontuur voor de bijenkoningin. Ze reist van land naar land, ontmoet andere dieren – soms ook wel vreemde/gekke dieren om zo op haar eindbestemming te geraken. Zal de bijenkoningin terug een warm nestje vinden?

In dit verhaal volgen we het verhaal uit de dieren hun perspectief wat ik wel een leuke twist vond. Dit boek geeft een echt Narnia gevoel – aangezien de bijenkoningin ook doorheen een poort moet en door verschillende rijken reist- maar dan met dieren. Dit boek is prachtig geïllustreerd! Iedere keer als je de pagina omslaat wordt je verrast met een prachtig plaatje, het past ook perfect bi het verhaal en maakt het hierdoor nog magischer. In dit boek worden ook verschillende grappige woordspelingen gebruikt, zo is een suikerspin ook echt een spin gemaakt van suiker – dit is zeer leuk om samen met kinderen voor te lezen en hun fantasie verder te stimuleren. Het verhaal leest ook heel vlot, het is zeer spannend waardoor je absoluut wilt weten wat er gaat gebeuren met de bijenkoningin en de tuinen van Ginder. Doorheen dit boek worden er ook enkele feitjes gegeven over de dieren, dit maakt het zeer interessant en leerrijk voor kinderen.

“Achter de poort van Heinde is dus een zeer leuk voorlees- of zelfleesboek voor kinderen. Zeker een aanrader voor fans van Narnia en Bravelands! Ik geef dit boek 4 sterren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review