Kyona – Jan Ruysbergh

Kyona – Jan Ruysbergh

Kyona
Series:
Series Number: 2
Published: 2019
Page Count: 160
Categorie:
ISBN13: 9789463930192
In dit verhaal kom je te weten wat Kyona ertoe dreef om wraak te nemen op Camille. Waarom heerst er zoveel spanning tussen de twee meisjes? Vroeger waren ze nochtans beste vriendinnen… Dit boek geeft je een blik in het hoofd van het meest mysterieuze meisje van het SAS en laat je kennismaken met haar Chinese roots. Ontdek Kyona's geheim nu in het tweede verhaal uit de #LikeMe-boekenreeks.

In juni kwam het tweede boek uit in de boekenreeks van #Likeme genaamd Kyona. Als echte fan van de serie MOEST ik deze dan ook meteen kopen en lezen en na een hele tijd is hier dan eindelijk de recensie.

In Kyona volgen we het verhaal van Kyona voor de gebeurtenissen in de Ketnet-reeks. Wanneer er een nieuw meisje bij Kyona in de klas komt heeft ze eindelijk een vriendin gemaakt, ze wordt namelijk gepest door de populaire meiden van haar klas en is nogal teruggetrokken waardoor ze nog geen kans had om vrienden te worden met iemand. Maar wanneer Camille de klas binnen stapt weet ze dat ze vriendinnen zullen worden. De twee trekken veel met elkaar op maar dat verandert wanneer Camille opeens bij de populaire clique hoort, van de een op de andere dag is Kyona weer alleen. We krijgen in dit boek ook wat meer te weten over Kyona haar familie, afkomst en zomervakantie voordat ze naar het 4de middelbaar gaat.

Zoals ik al zei moest ik als echte fan van de serie dit boek absoluut lezen, ik kan dan ook met opluchting zeggen dat dit boek me niet heeft weten teleur te stellen. Dit boek geeft veel achtergrond informatie over het personage Kyona. In de serie is Kyona namelijk nogal een teruggetrokken persoon en door het lezen van dit boek weet je ook waarom dit zo is. Hierdoor ga je haar daden in de serie ook wat beter begrijpen aangezien zij niet de gemakkelijkste middelbare school tijd heeft gehad. Dit verhaal heeft ook weer een aantal sterke thema’s zoals pesten en het verlies van een dierbare wat ik echt goed uitgewerkt vind. Zowel de serie als de boeken gaan hier enorm goed mee om en het zo ook beter bespreekbaar mogelijk te maken voor jongeren. Dit boek leest ook weer enorm vlot net zoals het eerste deel van Caro en de binnenkant ziet er weer prachtig uit! Voor mij blijven zowel de serie als deze boeken een ultieme guilty pleasure omdat ze zo leuk zijn! Wat ook tof is, is dat je de boeken ook losstaand kan lezen zelfs als je de serie niet kent kan je toch nog genieten van deze verhaallijnen.

Ik kon dan ook niet anders dan dit boek 5 sterren te geven aangezien dit weer een topper was, zeker een aanrader voor fans van de TV-serie!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review