Fantasia X – Geronimo Stilton

Fantasia X – Geronimo Stilton

Fantasia X
Series:
Series Number: 10
Published: 2015
Page Count: 318
ISBN13: 9789085923145
Geronimo’s tiende reis door het fantasiastische rijk Fantasia staat op het punt te beginnen! In een zilveren koets, getrokken door dertien zilveren eenhoorns wordt Geronimo van zijn bed gelicht door zijn vriend Prulletje Prulschrijver omdat er paniek is in Fantasia. Koningin Florina de Fleur is spoorloos verdwenen en tegelijkertijd zijn er drie machtige, krachtige tovervoorwerpen foetsie! Heeft het een met het ander te maken? Geronimo, oftewel de Ridder zonder Vrees of Blaam, gaat op pad…

Dit boek gaat over Geronimo die weer reist naar Fantasia. De koningin is verdwenen en de 3 meest krachtige tovervoorwerpen zijn spoorloos verdwenen. Geronimo moet het dus weer oplossen met behulp van de fantasia club.
Deze serie is toch we een beetje jeugdsentiment voor mij, dit was de eerste serie waardoor ik echt wou lezen (aangezien ik vroeger nooit wou lezen – mijn mama kreeg me nooit aan het lezen toen ik het moest leren ? ) Ik herinner me nog goed dat ik deel 2 als kind van 9 in een dag had uitgelezen e ik zo trots was op mezelf! (aangezien deze boeken voor een kind van 9 toch wel dik waren). Ik ben ooit gestopt bij boek 7 aangezien ik toen te oud voor deze boeken was (en ze dus ook niet meer kreeg als verjaardagscadeau, kerstcadeau,…) Maar de serie bleef verder gaan en heb ik besloten verder te lezen. Zo geraakte ik bij boek 10 alweer…
Ook dit boek bevat weer een heel leuk en grappig verhaal. Deze boeken zijn echt heel leuk voor kinderen aangezien Geronimo de gekste avonturen mee maakt! Omdat ik nu 17 ben lezen deze boeken lekker vlot weg! (terwijl het vroeger al snel een dag duurde haha) Een punt wat me wel opvalt is dat deze serie maar door blijft gaan, iedere keer wordt Fantasia meer en meer uitgebreid, wat natuurlijk leuk is voor de kinderen die houden van het verhaal maar als je deze boeken wilt sparen ben je toch wel al snel een hele som geld kwijt aangezien ieder boek toch wel snel 25 euro kost.
Maar omdat ik dit boek ook weer leuk vond gaf ik dit boek toch een 3/5 sterren op Goodreads. Zeer leuke serie voor kinderen rond de leeftijd van 8-12.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review