Fake trip – Margje Woodrow

Fake trip – Margje Woodrow

Fake trip
Published: 2020
Page Count: 283
Categorie:
ISBN13: 9789026151149
Toen ik in de najaarsbrochures zag dat Margje Woodrow met een nieuwe jeugdthriller op de markt kwam was ik meteen benieuwd naar haar nieuwste boek. Ik hoor namelijk heel wat goede dingen over haar boeken waardoor ik zelf wou kijken of ik ze ook zo sterk vond. Fake trip werd dan ook meteen mijn eerste boek van Margje Woodrow.
Wanneer de klas van Demi op vierdaagse schoolreis naar Barcelona gaat is Demi heel blij. Vier dagen vakantie zullen haar goed doen, even weg uit de dagelijkse routine en helemaal genieten van een welverdiende vakantie. Maar wanneer er tijdens deze schoolreis enkele ongelukken gebeuren slaat de sfeer om, al snel heerst er paniek in de klas en beginnen mensen elkaar te beschuldigen. Wie heeft het op hun gemunt? En waarom?
We volgen dit verhaal vanuit meerdere vertelperspectieven. Zo krijg je meer te weten over Demi en Billy, ook krijg je een inkijk in het hoofd van de dader. Ik had nog nooit iets gelezen van Margje Woodrow en was dan ook heel benieuwd om met dit boek te beginnen, ik hoorde namelijk heel wat goede dingen over haar andere boeken waardoor ik erg nieuwsgierig was geworden. Fake trip begint al meteen heel spannend, je wordt echt in het verhaal gegooid waardoor je niet lang hoeft te wachten tot de spanning word opgebouwd. Het boek is zeer spannend maar ik merkte wel dat ik niet echt op het puntje van mijn stoel zat. Ik was wel steeds aan het zoeken wie de dader zou kunnen zijn maar geen enkele keer bleken mijn vermoedens te kloppen. In dat opzicht heeft Margje Woodrow me dus zeker weten te verrassen. De achtergrond verhalen van onze hoofdpersonages vond ik zeer goed uitgewerkt en hierdoor zelfs beter dan het daadwerkelijke plot van het verhaal. Margje Woodrow weet haar personages heel sterk neer te zetten waardoor je echt het gevoel krijgt dat je het verhaal zelf beleeft. Terwijl ik het boek was aan het lezen luisterde ik ook naar het luisterboek, hierdoor las het heel vlot en had ik het boek zeer snel uit. Wat ik ook wel fijn vond was dat in dit boek wordt gespeeld met de lay-out (als je een SMS-berichtje las stond dit ook echt op een telefoon gedrukt) dit vind ik altijd een leuke toevoeging.
Fake trip is dus zeker een hele sterke jeugdthriller voor jongeren die nog niet zo goed hun weg hebben gevonden in het thriller genre, het is spannend maar niet te eng waardoor het perfect is voor de doelgroep. Ik ben wel benieuwd waar Margje Woodrow haar volgende boek over zal gaan.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review