Emily in Paris – Catherine Kalengula

Emily in Paris – Catherine Kalengula

Emily in Paris
Published: 2022
Publishers: ,
Page Count: 224
Categorie:
ISBN13: 9789464102994

Toen in 2020 het eerste seizoen van Emily in Paris op Netflix verscheen was ik meteen verkocht! Het is een serie met korte afleveringen en met maar een tiental afleveringen per seizoen. Het is zeer luchtig waardoor het ook echt een serie is wat ik heb gebingewatched. Ik werd dan ook aangenaam verrast toen ik zag dat er een boek zou verschijnen van deze geweldige reeks. Ik wist dan ook dat ik dit boek absoluut moest lezen!

In Emily in Paris volgen we het verhaal van Emily Cooper. Wanneer haar bazin plots zwanger raakt krijgt Emily de kans om voor haar werk tijdelijk naar Parijs te verhuizen om hier het prestigieuze bedrijf Savoir te helpen met hun marketingstrategieĂ«n. Het is voor Emily een droom die werkelijkheid wordt. Of dat dacht ze toch… Eenmaal aangekomen in Parijs ziet Emily in dat integreren in de Franse cultuur iets moeilijker is dan ze alvorens had gedacht. Lukt het Emily om haar plekje te vinden in Parijs?

Meteen toen het boek werd geleverd thuis ben ik eraan begonnen. En voordat ik het wist had ik met het boek hetzelfde gedaan als met de Netflix-serie, namelijk verslonden! Ik las dit boek dan ook binnen 1 dag uit. Dit boek beschrijft wat er allemaal in het eerste seizoen ook alweer is gebeurd vanuit Emily haar standpunt. Het is lekker luchtig geschreven en bevat dezelfde humor als de Netflix-serie waardoor je door het boek heen vliegt en af en toe kakelt van het lachen. Dit verhaal toont aan hoe moeilijk het soms kan zijn om binnen een andere bedrijfscultuur te integreren, zeker wanneer het gaat over de verschillende bedrijfsculturen per land. Aangezien ik zelf ook een opleiding marketing volg klikte ik des te meer met Emily haar verhaal omdat ik zo ook een beter beeld heb van deze wereld. Als je de serie nog niet hebt gekeken op Netflix kan je het boek ook prima losstaand lezen aangezien dit het eerste seizoen is in boekvorm. Voor de echte fans is dit ook nog steeds een aanrader aangezien we hierdoor een kijkje krijgen wat er allemaal in Emily haar hoofd omgaat.

Emily in Paris is dan ook feelgood met een hoofdletter F. Ik heb zowel van de Netflix-serie als van dit boek genoten! Ik ben ook weer helemaal opgefrist en kan nu verder met het tweede seizoen. Stiekem hoop ik dat er van het tweede seizoen ook een boek komt aangezien ik echt heb genoten om te lezen over wat er zich allemaal in Emily haar hoofd afspeelt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review