De volksjury – Silke Vandenbroeck & Laura Scheerlinck

De volksjury – Silke Vandenbroeck & Laura Scheerlinck

De volksjury
Genre:
Published: 2021
Page Count: 231
Categorie:
ISBN13: 9789463933537
Valerie is me al weken aan het zeggen om De volksjury te luisteren (een crime podcast) aangezien ik wel van true crime hou en dit dus een hele goede podcast blijkt te zijn. Toen dit boek uitkwam wist ik dan ook dat ik dit boek wel wou lezen – om zo misschien mijn interesse te wekken in de podcast aangezien het er tot nu toe nog niet van is gekomen om deze te luisteren.
In De volksjury leggen Silke en Laura enkele moordzaken kort uit en vertelt een professional in het vak wat meer over de desbetreffende case. Er komen maar liefst 25 zaken aan bod en Silke en Laura leggen iedere zaak uit in mensentaal (dus niet uber boring zoals de meeste non-fictie crime boeken) Ook is er achteraan een bronnenlijst met meer artikelen over de besproken zaken.
Ik ben heel blij dat ik dit boek heb gelezen alvorens ik naar de podcast ga luisteren. Er komen namelijk 25 zaken aan bod en wie de podcast volgt kent al enkele zaken terwijl ikzelf het merendeel nog niet kende en zo mijn interesse naar de podcast werd gewekt. Na 5 zaken te hebben gelezen had ik ook al 3 afleveringen op mijn lijstje staan om te luisteren aangezien bepaalde zaken mijn aandacht wisten te trekken. Toch heeft het bespreken van zo veel zaken ook een nadeel. Ik vond dat de zaken niet echt ingingen op details omdat ze maar een bepaald aantal pagina’s hadden voorzien voor de besproken zaken het blijft dan ook redelijk vlak. Ik had denk ik liever iets minder zaken gehad en zo wat meer te weten willen komen over bepaalde zaken. In het begin vond ik de lay-out ook vrij verwarrend, ik had namelijk gedacht dat we eerst de uitleg van de zaak kregen en dan een interview met de professional. Echter liep dit door elkaar en ook zijn er nummers bij bepaalde zinnen die verwijzen naar de bronnenlijst en ik dacht eerst dat er dan werd verwezen naar een voetnoot. Na de eerste zaak had ik de lay-out echter wel door en las het ook wel wat vlotter. Ik denk wel dat voor wie de podcast volgt dit boek iets minder interessant is aangezien de besproken zaken dus relatief kort van stof zijn en ik verwacht dat ze in de podcast wat meer informatie geven aangezien ze hier geen bepaald limiet hebben. Omdat er ook zoveel zaken werden besproken en er zoveel professionals aan bod komen moest ik vaak terugbladeren naar de inhoudslijst – dit hadden ze beter nog eens bij de titel van iedere zaak gezet aangezien door het vele terugbladeren mijn flap ook open bleef staan.
Ik ben wel na het lezen benieuwd naar bepaalde zaken en ga deze afleveringen dan ook zeker luisteren. Dit boek is dan ook een goede inleiding voor mensen die de podcast nog niet hebben geluisterd en graag kennis willen maken met enkele moordzaken. Voor trouwe volgens is dit boek misschien wel leuk maar biedt het denk ik niet veel meerwaarde (buiten enkele niet besproken zaken en de uitleg van de professionals) Echter kan ik op dat vlak niet oordelen aangezien ik de podcast dus nog niet heb beluisterd, ik hoop hier echter wel snel verandering in te brengen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review