Dromen – Sara Zonneveldt

Dromen – Sara Zonneveldt

Dromen
Published: 2016
Page Count: 272
Categorie:
ISBN13: 9789000347247
Er is één ding dat Lucy het allerliefst wil en dat is de wereld rondreizen. Er is één ding dat Lucy’s ouders het allerliefst willen en dat is dat Lucy hun café overneemt. Er is één ding dat zeker is en dat is dat een anonieme brief Lucy’s hele leven op zijn kop zet. In zijn brief moedigt de schrijver Lucy aan om haar dromen waar te maken. Samen met haar beste vriendin Karen besluit…

Lucy is enig kind van ouders die een café runnen. Ze is in conflict met haar ouders, omdat haar vader niet haar biologische vader blijkt te zijn en omdat ze willen dat Lucy het café overneemt. Maar zij droomt ervan de wereld rond te reizen. Ze is bevriend met Karen, met wie zij al haar geheimen deelt, bijvoorbeeld een geheimzinnige briefwisseling. Karen en zij denken dat de schrijver Olivier is, maar als de ridder op het witte paard opdoemt in de persoon van Jack, wordt alles anders. Jack worstelt met de wensen van zijn vader en Lucy met haar cafétoekomst. Lucy kiest dapper voor zichzelf, maar wat zal Jack doen?
Wat een debuut! Sara is nog maar 15 jaar (jonger dan mij) en al een boek gepubliceerd, dat vind ik heel knap. Dit boek las heel vlot en had een leuke lay-out met verschillende lettertypen. Dit boek is perfect voor jongeren van ca. 14-16 jaar. Ook haalde dit boek mij uit mijn reading slump. Maar op bepaalde momenten was dit boek toch wel wat voorspelbaar. Het boek ging meer over liefde dan over een wereldreis willen maken (wat ik eerder had verwacht). Ook had het einde wat beter gekund naar mijn mening.
De kaft ziet er heel mooi uit, het bevat mooie kleuren en heeft een mooie wereldbol (wat natuurlijk verwijst naar de wereld willen rondreizen) Ook leuk is dat deze vormpjes terugkeren bij het begin van ieder hoofdstuk.
Ik gaf dit boek 4/5 sterren en raad het zeker aan aan jongeren die een vlot en luchtig boek willen lezen.

Het boek kopen?
bol.com: HIER!
standaard boekhandel: HIER!
bookspot: HIER!
bruna: HIER!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review