Dit is hoe het ging – Astrid Boonstoppel

Dit is hoe het ging – Astrid Boonstoppel

Dit is hoe het ging
Published: 2019
Page Count: 211
Categorie:
ISBN13: 9789463491556
Dit is het verhaal van Cato Schmidt. Cato heeft alles: fijne ouders, lief zusje, leuk bijbaantje en vriendinnen uit het groepje populairste meisjes van de school. Maar Cato worstelt. Met zichzelf en met haar pijnlijke verleden. Als haar perfecte leven barstjes begint te vertonen, keert Cato steeds meer in zichzelf. De enige bij wie ze terecht kan is Adrian, haar vriend die ze online heeft leren kennen. Hij zal haar nooit laten vallen. Toch?

De voorbije maand zag ik steeds het boek “Dit is hoe het ging” geschreven door Astrid Boonstoppel voorbij komen op Instagram. Dat was ook niet zo moeilijk aangezien de blogtour in volle gang was. Na de korte samenvatting te hebben gelezen was ik dan ook erg nieuwsgierig naar dit boek. Ik contacteerde de uitgeverij of ik een recensie-exemplaar mocht ontvangen en dit mocht!

Dit is hoe het ging gaat over Cato, zij is door omstandigheden op haar vorige school verhuisd naar een nieuwe stad waar ze opnieuw kan beginnen. Op haar nieuwe school leert ze Victoria (Vic) kennenĀ  ook wel het populairste meisje van haar klas. Ze raken meteen bevriend – iets wat Cato op haar oude school niet had. Een van de enige waarbij Cato zichzelf kan zijn is haar online vriendje Adrian. Stukje voor stukje leren we Cato in het boek beter kennen en verteld zij haar verhaal. Want dit is hoe het ging…

Toen ik dit boek oppakte nam het mij al meteen in zijn greep, het was dan ook zo geschreven dat je moest weten wat nu werkelijk was gebeurt. Zelf ben ik ook gepest geweest en hierdoor waren sommige stukken zeer herkenbaar voor mij en kon ik mij dus voor een stukje in Cato volgen. Dit boek is supergoed geschreven wat me zeer verraste aangezien het een debuut is, alle stukjes passen precies waardoor de lezer vanaf pagina 1 niet meer kan stoppen met lezen. Dit boek laat ook zeer goed zien wat er in het hoofd van een slachtoffer van pesten omgaat, hierdoor voel je echt alle emoties die Cato meemaakt heel goed. Doorheen het verhaal voel je wel al dat er iets gaat komen en bouwt het ook echt op naar het einde. Als je op ongeveer 2/3 de van het verhaal zit wil je echt weten waar het einde nu naar toe gaat, helaas vond ik dit einde een beetje tegenvallen (hoewel ik andere dan weer hoorde zeggen dat ze het geweldig vonden) – het is dus een hit or miss denk ik.

Maar ondanks het einde vond ik dit nog steeds een zeer sterk debuut van Astrid Boonstoppel en gaf ik het boek 4,5 sterren. Ik ben ook erg benieuwd geworden naar volgende projecten van deze schrijfster!

 

Graag wil ik ook uitgeverij L&M Books bedanken voor dit recensie-exemplaar!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review