De bullshitoorlog – Will McIntosh

De bullshitoorlog – Will McIntosh

De bullshitoorlog
Series:
Series Number: 2
Published: 2019
Page Count: 184
Categorie:
ISBN13: 9789026147227
Amerika, de nabije toekomst. De president heeft alle macht, de politie heeft vrij spel en nepnieuws is overal. Sam en zijn vrienden wilden rijk worden met hun handheld leugendetector. Maar nu is Theo vermoord en zijn ze op de vlucht voor hun moordlustige president, die het prototype koste wat kost in handen wil krijgen. En integer blijven met een tegenstander die nergens voor terugdeinst, is nog niet zo makkelijk. Uiteindelijk slagen de vier vrienden erin…

Ik mocht voor uitgeverij Veen Bosch & Keuning België ook het tweede deel in de bullshit tweeluik lezen. Dit boek begint waar het eerste boek was gebleven.

De oorlog is nu echt van start gegaan, Sam en zijn vrienden hebben de leugendetector op de markt kunnen brengen. Maar was dit nu wel zo’n slimme zet van hun? Om aan president Vitnik te ontkomen moeten de vrienden vluchten en onderduiken maar is dit wel zo makkelijk in een land vol volgers van de president? Kunnen ze president Vitnik uiteindelijk ten val brengen?

Dit is het tweede deel in dit tweeluik. Zoals ik al eerder besproken had  bouwde het eerste boek enorm op naar de spanning, wat zorgt dat dit een zeer spannend tweede boek is geworden met veel actie scènes. In dit deel begint de oorlog pas echt en komt de vriendengroep er pas echt achter wat een bullshitvrije wereld met iedereen doet en moeten zij ook leren met de gevolgen te leven. Dit tweede boek was dan ook weer zeer sterk hoewel er toch ook een aantal minpuntjes aan verbonden zaten. Dit boek gaat namelijk heel erg in op het politieke aspect en hoewel het niet al te veel stoort moet je wel echt goed opletten tijdens het lezen en er goed bij nadenken wat je aan het lezen bent. Naar mijn gevoel lijkt het ook alsof de auteur het einde overhaastte, op het einde voelde ik me alsof er een paar hoofdstukken mistte om het verhaal goed te kunnen afsluiten.

Maar al bij al is dit boek een zeer goed tweede deel in dit tweeluik. Als je houdt van spannende boeken met een politiek kantje is dit tweeluik dan ook een echte aanrader. Ik gaf dit boek uiteindelijk 4 sterren.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review