Gewoon geen bullshit – Will McIntosh

Gewoon geen bullshit – Will McIntosh

Gewoon geen bullshit
Series:
Series Number: 1
Published: 2019
Page Count: 208
Categorie:
ISBN13: 9789026147203
Gewoon geen bullshit is het eerste deel in tweeluik Bullshit van Will McIntosh. Bingelezen vol actie en complot, vanaf 14 jaar: vijf tieners en een leugendetector tegen de regering. Voor de fans van Netflix-serie Designated Survivor. Amerika, de nabije toekomst. De president heeft alle macht, de politie heeft vrij spel en nepnieuws is overal. Sam en zijn vrienden willen rijk worden – behalve Theo, die wil de wereld beter maken. Ze ontwikkelen een handheld leugendetector,…

Laatst zag ik bij Valerie (van Valeriesboekenwereld) het bullshit tweeluik voorbij komen. En omdat wij toch vaak dezelfde smaak hebben in boeken besloot ik eens te kijken waar het over ging. Ik las de achterkant van het eerste boek en het sprak mij enorm aan, zelfs zo erg dat ik besloot mijn stoute schoenen eens aan te trekken en een uitgeverij te benaderen (dit doe ik niet vaak aangezien ik de eerste stap vaak niet durf te zetten) De uitgeverij antwoordde zeer enthousiast en besloot mij de recensie-exemplaren op te sturen. (Waarvoor nogmaals dank Veen Bosch & Keuning België!)

Gewoon geen bullshit is dus het eerste deel in dit tweeluik. Het gaat over 6 tieners in een futuristisch Amerika, na de oorlog heerst president Vitnik over Amerika. De politie heeft veel macht over de burgers en hierdoor is er heel veel onrust. Ook wordt op de nationale televisie veel nep nieuws verspreidt. Sam en zijn vrienden hebben dan ook een geweldig idee: een wereld zonder leugens. Om dit te kunnen realiseren gaan zij aan de slag om een leugendetector op de markt te brengen. Maar al snel komt president Vitnik hier achter en besluit het vriendengroepje tegen te houden…

Het eerste wat mij opviel aan dit boek toen ik research ging doen was dat dit in de oorspronkelijke taal geen tweeluik is maar 1 boek. Zelf vond ik dit wel een goede zet van de uitgeverij aangezien je zo net wat meer spanning creëert in de boeken. Toen ik begon met lezen duurde het wel eventjes voordat ik volledig in het verhaal zat en de personages goed kende. Dit deel is al zeer spannend maar je voelt toch dat het een opbouw is naar het volgend boek, maar de spanning en actie wordt wel heel goed opgebouwd in het verhaal. Dit boek heeft een heel leuk en sterk verhaal en ik vond de vriendschap tussen Sam en zijn vrienden wel zeer realistisch aangezien ieder vriendengroepje wel eens kibbelt, zo ook in dit boek dus. Ik raad de mensen die dit boek willen lezen wel 1 ding aan en dat is om van het eerste deel niet de achterkant te lezen maar gewoon blind in het verhaal te stappen aangezien er op de achterkant toch wel al een spoiler staat over een grote plottwist in het verhaal.

Dit boek had een zeer sterk verhaal en een goede opbouw van spanning. Een ding is zeker, wanneer je dit boek uit hebt wil je meteen verder in deel 2. Ik gaf dit boek dan ook 4 sterren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review