Dit boek gaat NIET over Mevrouw Moes en haar kakkerlakken – Marieke Van Hooff

Dit boek gaat NIET over Mevrouw Moes en haar kakkerlakken – Marieke Van Hooff

Dit boek gaat niet over mevrouw Moes en haar kakkerlakken
Illustrator: Melvin
Series:
Series Number: 1
Published: 2018
Page Count: 183
Categorie:
ISBN13: 9789059243989
Maar waar gaat het dan wel over? Over de familie Ginderachter: een familie die iedere dag wiebelt tussen 10-12. Over de president van Madagaskar. Over de rotte tand van de pekinees van de minister van buitenlandse zaken. Over ringstaartmaki’s, een verdachte butler en een schietgrage veiligheidsagent. Over vermeende vliegtuigkapingen, baobabvruchten en over tandflossen. Over personages die tilt slaan en vertellers die daar mee om moeten gaan.

Binnenkort komt het tweede boek in deze serie uit genaamd “Dit boek gaat WEL over Mevrouw Moes en haar kakkerlakken” en ter voorbereiding kreeg ik van uitgeverij Baeckens Books een mailtje met de vraag of ik deze wou lezen en recenseren. Aangezien Valerie dit een zeer leuk boek vond was ik dan ook erg nieuwsgierig en besloot ik om ja te zeggen!

Dit boek gaat dan misschien niet over Mevrouw Moes maar wel over de familie Ginderachter. Tussen 10 en 12 uur ’s ochtends wiebelen zij veel. Dit brengt hun in een aantal vreemde (maar toch wel zeer grappige) situaties. In welke situaties zij komen? Ja dat moet je natuurlijk zelf ondervinden door het boek te lezen 😉

Dit boek wordt verteld uit 4 perspectieven. Je hebt de verteller – auteur Marieke Van Hooff die je volgt door de gewone tekst. Je hebt ook meneer Ginderachter die je volgt door de vetgedrukte tekst, mevrouw ginderachter die je volgt door de schuingedrukte tekst en Wigbert die je volgt door de wiebelige tekst. Doordat je deze personages volgt vanuit verschillende lettertype geeft dit het boek toch een zeer creatieve en leuke twist. Dit boek zit ook boordevol humor aangezien de familie door hun gewiebel toch wel in een aantal vreemde en grappige situaties terechtkomen. Door de illustraties en de vertelwijze is dit boek ook zeer toegankelijk voor kinderen vanaf 8 jaar. Dit boek leest ook zeer vlot omdat je gewoon steeds wilt weten in welke situatie de familie nu weer terecht zal komen. Ik denk dat dit boek ook erg in de smaak zal vallen bij fans van Geronimo Stilton omdat dit boek toch ook wel speelt met lettertypes en de illustraties.

Dit boek is dus een leuk kinderboek met veel humor! Een echte aanrader voor kinderen vanaf 8 jaar. Ik kijk dan ook met plezier uit naar deel 2 (die verschijnt in augustus dit jaar!) Ik gaf dit boek 4,5 sterren!

Enorm bedankt Baeckens Books dat ik dit boek mocht lezen en recenseren!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review