Dikkie Dik en de kerstmuis – Jet Boeke

Dikkie Dik en de kerstmuis – Jet Boeke

Dikkie Dik en de kerstmuis
Author:
Series:
Published: 2021
Publishers: ,
Page Count: 16
Categorieën: ,
ISBN13: 9789025775667

Tijdens het doorbladeren van de najaarsbrochures zag ik niet alleen Dikkie Dik wacht op Sinterklaas maar zag ik ook Dikkie Dik en de kerstmuis voorbijkomen. Omdat deze boekenreeks heel wat nostalgie opriep besloot ik ook deze te lezen.

Dikkie Dik en de kerstmuis is opnieuw een flapjesboek. Deze keer volgen we weer een nieuw avontuur van Dikkie Dik. Er staat een hele mooie boom in huis met daaronder heel wat cadeautjes. Maar dan ziet Dikkie Dik opeens iets bewegen bij een van de cadeautjes, wat zou dat kunnen zijn? Het is een muis! Dikkie Dik is vastbesloten om deze muis te vangen maar steeds is de muis hem te slim af. Lukt het Dikkie Dik om deze kerstmuis te vangen?

Na het lezen van Dikkie Dik wacht op Sinterklaas kon ik niet wachten om ook dit deel in de reeks te ontdekken. Dit boek is ook weer een flapjesboek wat ervoor zorgt dat kinderen interactief deelnemen aan het lezen van dit boek. Er wordt steeds een vraag gesteld of een situatie uitgelegd waarna het antwoord te vinden is onder het flapje. Dit zorgt er ook voor dat je met de kinderen kunt fantaseren over wat er nu werkelijk onder het flapje zit. Net zoals de andere delen in de Dikkie Dik reeks heeft het weer een zeer donker maar kleurrijk kleurenpallet wat zorgt voor herkenbaarheid bij de doelgroep. Iedereen zal Dikkie Dik wel herkennen. Omdat het zo’n bekende reeks is roept het bij ouders ook wel wat nostalgie op aangezien we allemaal wel al eens een boek van Dikkie DIk hebben gelezen. Wat ik ook enorm leuk vind aan deze reeks is dat de illustraties vrij simpel zijn, ze zijn niet te druk en leiden ook niet echt af tijdens het (voor)lezen.

Dikkie Dik en de kerstmuis is dus weer een zeer leuk avontuur van Dikkie Dik. Ik ben dan ook erg benieuwd naar hoe Leon zal reageren tijdens het voorlezen van dit boek. Als je nog op zoek bent naar een leuk prentenboek voor zowel ouder als kind dan is Dikkie Dik en de kerstmuis wel echt een aanrader omdat zowel ouders als kinderen plezier zullen beleven van dit leuke flapjesboek.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review