De zomer waarin alles veranderde – Jenny Han

De zomer waarin alles veranderde – Jenny Han

De zomer waarin alles veranderde
Author:
Series Number: 1
Published: 2021
Page Count: 256
Categorie:
ISBN13: 9789048858866
Toen uitgeverij Moon bekendmaakte dat ze De zomer waarin alles veranderde trilogie zouden heruitgeven met nieuwe covers was ik meteen heel nieuwsgierig en werd ik verliefd op de covers. Het zag er namelijk uit als een heerlijke zomerse trilogie en ik kon dan ook niet wachten om deze reeks te lezen.
In De zomer waarin alles veranderde volgen we het verhaal van Belly. Belly kijkt ieder jaar uit naar de zomer, dan kan ze namelijk met haar mama en haar broer naar het vakantiehuisje waar ze ieder jaar hun zomer doorbrengen. Een van de beste dingen aan het strandhuisje is dat Susannah (de beste vriendin van Belly’s moeder) met haar zonen Conrad en Jeremiah hier ook verblijven. Al jaren heeft Belly een enorme crush op Conrad maar dit jaar besluit ze dat het eens tijd wordt om deze verliefdheid te stoppen, ze wil namelijk niet afhankelijk zijn van een jongen die niets in haar ziet. Deze zomervakantie is Belly vastbesloten dat alles zal veranderen.
Toen deze reeks in zijn heruitgave werd gepubliceerd werd ik verrast met de hele trilogie, dit was dan ook een aangename verrassing aangezien ik zo de hele reeks na elkaar kan lezen en de covers werkelijk prachtig zijn en dit dus gegarandeerd pareltjes zijn voor in de kast. Tijdens het lezen merkte ik al meteen dat het enorm vlot ging, het boek heeft namelijk hele korte hoofdstukken waardoor je door het boek heen vliegt en je voor je het weet het hele boek hebt verslonden. Ondanks dat het boek heel vlot leest vond ik toch dat het verhaal en de personages redelijk vlak bleven, er gebeurde dan ook niet heel veel waardoor het boek me geen wauw factor gaf. De laatste 20/30 pagina’s vond ik dan wel wat beter aangezien het verhaal eindelijk werd opgepakt en ergens naartoe bleek te gaan. Het is wel jammer dat dit aan het einde pas plaatsvond aangezien dit eerste deel dus een opbouw is naar zijn vervolg. Wat ik dan ook wel sterk vond en een goede toevoeging aan het boek is dat we Belly vanuit meerdere zomers volgen, we springen geregeld door de tijd waardoor we meer achtergrondinformatie krijgen van haar personage. Het boek voelde wel redelijk jong aan waardoor ik denk dat het bij de jongere leeftijdsklasse/ gevorderde lezers (12-14 jaar) ook wel in de smaak zou vallen.
De zomer waarin alles veranderde is zeker een leuke summer read maar qua verhaallijn is het geen sterk boek. Gelukkig maakte het einde het dan wel weer een beetje goed en maakte dit me nieuwsgierig naar het vervolg. Ik hoop dan ook Een zomer zonder jou vlug op te pakken aangezien ik wel benieuwd ben naar hoe het verhaal van Belly verder gaat.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review