De waarheid – Colleen Hoover

De waarheid – Colleen Hoover

Toen Zomer&Keuning aankondigde dat ze Verity van Colleen Hoover zouden vertalen was ik erg nieuwsgierig. Ik ken Colleen Hoover namelijk enkel van haar romans dus ik was wel benieuwd hoe een thriller van haar hand zou zijn en of ik dit ook zo goed zou vinden.
In De waarheid volgen we het verhaal van ghostwriter Lowen, wanneer zij een nieuwe schrijfklus krijgt aangeboden is ze eerst terughoudend. Er wordt echter een groot bedrag aangeboden en op haar eigen voorwaarden besluit ze de deal toch te sluiten. Om zichzelf te kunnen voorbereiden trekt ze voor enkele dagen in bij de familie van wie ze de klus moet overnemen. Hier ontdekt Lowen wel een lugubere waarheid waarna ze twijfelt of ze de waarheid op tafel moet gooien of voor zich moet houden?
Na het eerste hoofdstuk twijfelde ik over dit boek, het eerste hoofdstuk is namelijk heel vreemd en is ook wel overbodig als ik erop terugkijk. Maar ik zat wel direct in het verhaal en was wel nieuwsgierig naar hoe het verhaal zou vorderen. Ik zat bij het lezen meermaals op het puntje van mijn stoel en was zelfs meerdere malen bang (wat bijna nooit voorkomt bij mij tijdens het lezen van een boek) De spanningsopbouw vond ik dan ook heel goed aangezien ik na ieder hoofdstuk wel wou blijven verder lezen. Het is dan ook geen verrassing dat ik dit boek binnen 24 uren uit had omdat het me helemaal in zijn greep had. Ongeveer 40 pagina’s van het einde wist ik totaal niet waar het heen zou gaan en toen ik dan eindelijk bij de plottwist was was ik in shock! Ik vond de interactie tussen de verschillende personages ook zeer interessant om te zien. Doordat het boek zo is geschreven dat je een verhaal in een verhaal volgt ontrafel je samen met Lowen het geheim, ik vond dit dan ook een enorm interessant concept waardoor het verhaal des te sterker is geworden.
Colleen Hoover heeft met De waarheid een steengoede thriller weten neer te zetten en ik hoop dan ook stiekem dat we nog boeken zoals deze van haar mogen verwachten! Colleen Hoover heeft me dus zeker niet teleurgesteld want dit boek was gewoon fantastisch! Ook heeft Colleen Hoover bewezen dat ze van alle markten thuis is en ik ben dan ook des te nieuwsgieriger naar haar nieuwste boek, gelukkig hoeven we hier niet al te lang meer op te wachten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review