Unsinkable – Lotte van den Noort

Unsinkable – Lotte van den Noort

Het is weer tijd voor een blogtour! Dit keer stap ik aan boord van de Titanic met Unsinkable van Lotte van den Noort, een boek waar ik enorm benieuwd naar was, zeker na alle hype die er bij de release rond hing.
In Unsinkable volgen we het verhaal van Katharina Thompson. Wanneer haar familie weer helemaal onder aan de ladder moet beginnen wordt hun alles afgenomen. Samen moeten ze proberen rond te komen en veel extra’s kunnen ze zich niet veroorloven. Katharina droomt van een ander leven, samen met haar verloofde wil ze naar Amerika reizen om hier verder te bouwen aan hun toekomst. Wanneer Katharina de kans krijgt om als kamermeisje op de Titanic aan de slag te gaan ziet ze dit als een unieke kans. Eindelijk heeft ze een toekomstbeeld, ze maakt plannen en gaat haar droom achterna. Maar we weten allemaal hoe het verhaal loopt, of niet?
Door de hele hype die het boek kreeg was ik aan een kant wel enorm nieuwsgierig maar ook wat terughoudend want wat als ik het boek niet zo goed zou vinden als al de rest? Deze zorgen bleken echter voor niets nodig aangezien ik meteen in het verhaal werd gezogen! De Titanic (film) heb ik al meerdere malen gekeken en het verhaal vind ik enorm boeiend, ik vond het dan ook wel leuk dat Lotte van den Noort ervoor gekozen heeft om dit als onderwerp te nemen en het verhaal zoals wij deze kennen een twist te geven. Hoewel het een complottheorie is twijfelde ik meermaals aan de echtheid van dit verhaal omdat het zo goed werd beschreven dat ik echt geloofde dat het werkelijk zo zou zijn gegaan. Ik ging dan ook helemaal op in dit verhaal waardoor dit boek las als een trein! Hoewel de Titanic pas zinkt op het einde van het boek is er genoeg spanning doorheen het verhaal, er is dan ook een goede opbouw en wanneer er een moment was met minder spanning werd er weer een plottwist onthuld. Hierdoor blijft de lezer met zijn volle aandacht bij het verhaal omdat er in ieder hoofdstuk wel iets te gebeuren staat. Op het einde bleef ik wel met één vraag achter maar dit woog niet echt door bij mijn eindbeslissing, misschien als ik meer research zou doen over de Titanic zou mijn vraag ook beantwoord worden.
Unsinkable heeft me dus aardig weten te verrassen, Lotte van den Noort heeft een bekend onderwerp genomen en dit helemaal omgevormd tot haar eigen concept en dit is met succes. Vele Titanic liefhebbers zullen zich helemaal kunnen verdiepen in dit boek. Stap aan boord en laat je meevoeren op een spannend avontuur van begin tot eind!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review