De prins en de naaister – Jen Wang

De prins en de naaister – Jen Wang

Toen Van Goor bekendmaakte dat ze De prins en de naaister zouden vertalen was ik instant nieuwsgierig naar het verhaal. Op booktube wordt dit boek namelijk helemaal gehypet en ik wist eigenlijk niet waar het over ging maar omdat ik hou van graphic novels vind ik het wel leuk dat er steeds meer graphic novels worden vertaald zodat ook wij kunnen genieten van de populaire graphic novels.
In De prins en de naaister volgen we het verhaal van prins Sebastian en Frances. Frances is een getalenteerde ontwerpster, wanneer ze een unieke kans krijgt om bij haar huidige werkgever (waar haar werkt niet wordt gewaardeerd zoals zou moeten) weg te gaan neemt ze deze kans. Ze weet wel niet wie haar nieuwe werkgever zal zijn. Ze is dan ook aardig verrast wanneer haar nieuwe werkgever prins Sebastian blijkt te zijn. Prins Sebastian is op zoek naar een bruid, maar om te ontsnappen uit het strikte wereldje die zijn ouders/volk hem opleggen bestormt hij ’s avonds de straten van Parijs als Lady Crystallia. Lady Crystallia is niet enkel zijn alter ego maar ook een ontsnapping aan de werkelijkheid. Wanneer Frances en Sebastian de handen in elkaar slaan ontstaat er een prachtige vriendschap, maar wat als hun beide ambities niet bij elkaar matchen? Moet een iemand zich wegcijferen om hun geheim te bewaren?
Wauw! Toen ik begon met lezen wist ik totaal niet waar het verhaal over ging, ik werd dan ook aardig verrast door dit verhaal. Jen Wang heeft een unieke tekenstijl die zeer herkenbaar is, de tekeningen springen dan ook echt in het oog en het kleurenpalet wat wordt gebruikt past perfect bij het verhaal. Ik kon mezelf heel goed herkennen in het verhaal van Frances (ik had vroeger namelijk de droom om modeontwerpster te worden) hierdoor vond ik haar kant van het verhaal ook zeer herkenbaar en mooi. Hoewel dit deel van het verhaal een beetje overschaduwd wordt door Sebastian zijn kant van het verhaal is het zeker niet minder en vallen op het einde alle puzzelstukjes mooi samen en vormen ze een mooi geheel. Omdat het een graphic novel is en dus vooral met zijn beelden het verhaal probeert over te brengen leest het boek ook heel vlot, toch is er op iedere pagina wel veel te ontdekken waardoor de leeservaring tot een heel nieuw level wordt getild. Ik vond het ook leuk om te zien hoe het hele (teken) proces in zijn werking is gegaan, dit vond ik dan ook een goede toevoeging aangezien je zo meer te weten komt over het denkproces van de auteur.
De prins en de naaister is de perfecte graphic novel over jezelf als persoon ontdekken. Het is dan ook een belangrijke graphic novel voor de doelgroep! De prins en de naaister is een echte must-read, zelfs voor lezers die niet van graphic novels houden. Laat je meevoeren in de wereld van Frances en Sebastian en ontdek de wereld van Parijs zoals je deze nog nooit zag.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review