De vijfde kamer – Darline Degheldere

De vijfde kamer – Darline Degheldere

De vijfde kamer
Published: 2021
Publisher:
Page Count: 235
Categorieën: ,
ISBN13: 9789463 967624

Vier koppels genieten van hun jaarlijkse vakantietrip in een vakantiewoning. Na een paar gezellige dagen wordt op de dag van vertrek een van hen dood aangetroffen in de vijfde kamer.

Claire en haar tweelingzus Margot zijn ervan overtuigd dat er kwaad opzet in het spel is. Zonder dat ze het uitspreken, verdenken ze elkaar, tot ze ontdekken dat er een derde persoon in het spel zit.

Met een dode op een van de eerste pagina’s begint het verhaal al goed. De schrijfstijl van Degheldere valt hierbij op, want het verhaal leest lekker door. Daarbij is sprake van vlotlezende dialogen waardoor je al snel een tiental pagina’s verder bent, ook omdat je niet weet waarom de persoon overleden is en hoe. Eerst vroeg ik mij af waarom deze persoon vermoord is, al snel kwam ik tot de conclusie dat de vermoorde persoon in kwestie ook niet altijd een lieverdje was. Zo op het eerste gezicht lijkt er niets aan de hand, maar ook hij lijkt een dubbele agenda te hebben.

Hoofdpersonage Claire is niet zo ontdaan van de situatie, maar vraagt zich later wel af of het wel een natuurlijke dood was. Kende ze de overledene eigenlijk wel zo goed als ze dacht? Met haar doorzettingsvermogen en slimheid zoekt ze tot op de bodem uit met haar netwerk wie erachter zat en hoe hij overleden is.

Hoewel je net als Claire in het begin niets weet, vielen voor mij al vrij snel een aantal puzzelstukjes op hun plek. Hierdoor werd het voor mij minder spannend en dat merkte ik aan het feit dat ik niet meer doorlas en het boek iets vaker liet liggen. Dat ik niet meer zo snel las, lag niet alleen aan de verminderende spanning, maar ook door verschillende uitweidingen in het verhaal. Soms werden situaties uit het verleden verteld, terwijl deze in mijn ogen niet relevant waren voor het verhaal.

Als ik aan een thriller denk, denk ik vaak aan veel spanning en een zeer goed plot. Over de spanning schreef ik al, maar een goed plot is wel aanwezig. Niet iedere lezer zal dit plot doorzien waardoor de spanning ook aanweziger zal zijn. Door haar vlotte schrijfstijl weet Degheldere een goed boek voor jongeren neer te zetten. De vijfde kamer is dus zeker een aanrader voor lezers die houden van een goed plot en het ontrafelen van mysteries.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review