De legende van Musoro – Amina Laffet

De legende van Musoro – Amina Laffet

De legende van Musoro
Author:
Published: 2021
Publisher:
Page Count: 171
Categorie├źn: ,
ISBN13: 9789463967723
Vandaag is het weer tijd voor een blogtour! Deze keer mag ik meedoen in de blogtour rond het boek De legende van Musoro geschreven door Amina Laffet. Een boek wat lichtjes buiten mijn comfortzone lag maar waar ik toch door verrast werd.
In De legende van Musoro volgen we het verhaal van de tweeling Safi & Lima. Al jaren lang wordt er in hun dorp een legende verteld, de legende van Lake Musoro. De legende luidt dat er in het woud (dichtbij Lake Musoro) een wezen zich schuilhoudt wat het gemunt heeft op alle mensen die dit gebied durven te betreden. Wanneer Lima plots verdwijnt vrezen de dorpbewoners het ergste. Maar Safi is vastberaden om haar zus te vinden en gaat op zoektocht. Zal Safi haar zus vinden?
Toen ik de cover zag van dit boek was ik meteen verliefd op de cover! Het boek ziet er namelijk echt heel leuk uit, het enige wat me deed twijfelen was dat dit boek een fantasy verhaal is voor jeugd. Zelf lees ik niet al te veel fantasy verhalen maar ik besloot toch om dit boek een kans te geven aangezien het binnen de categorie jeugd viel en het dus niet zo’n moeilijk fantasy boek zou zijn. De eerste 40-tal pagina’s moest ik wel even wennen aan het verhaal en de namen van alle personages omdat ik ze nogal veel op elkaar vond lijken. Na deze veertig pagina’s zat ik helemaal in het verhaal en was ik benieuwd waar dit boek heen zou gaan. Het boek bevat veel avontuur en spanning wat ik wel zeer leuk vond omdat dit de fantasy elementen wat deed vervagen voor mij. Ik vond de band tussen Safi en Romatu wel heel leuk om te zien aangezien ze voor elkaar door het vuur gaan en ondanks alle obstakels toch nog vrienden blijven.
De legende van Musoro is dus zeker een boek wat me uit mijn comfortzone heeft getrokken maar wat me toch heeft weten te verrassen. Het is een zeer dun jeugdboek waar je in no-time doorheen vliegt. Als je net zoals ik geen fan bent van fantasy verhalen is dit boek het perfecte boek om je eventjes uit deze comfortzone te trekken. Dit boek past ook perfect bij de doelgroep en ik ben dan ook zeker dat dit boek bij jongeren in de smaak zal weten te vallen. Laat je betoveren door De legende van Musoro en ga samen met Safi op zoek naar haar zus.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review