De geur van groen – Pamela Sharon

De geur van groen – Pamela Sharon

De geur van groen
Published: 2019
Page Count: 208
Categorie:
ISBN13: 9789048847136
Raaf is een gewoon meisje van zestien. Ze houdt van verhalen en is dol op haar beste vriendin May-Lin. Het enige wat haar leven anders maakt dan dat van de meeste tieners, is dat ze blind is. Gelukkig vertelt May-Lin haar hoe kleuren ruiken en voelen. Zij creëert daarmee een wereld voor hen samen. Dan gebeurt er op een dag iets wat Raafs leven helemaal op zijn kop zet en alle kleuren laat verdwijnen. In…

In mei kwam het boek “De geur van groen” geschreven door Pamela Sharon uit. Pamela Sharon werd met dit boek tweede in de Moon YA Contest en kreeg toch de kans om haar boek te publiceren bij Uitgeverij Moon. De cover was waarom ik dit boek absoluut wou lezen, het is lekker kleurrijk en valt goed op, ook hoorde ik er heel veel goede dingen over van andere bloggers/bookstagrammers waardoor mijn nieuwsgierigheid nog meer opgewekt werd.

“De geur van groen” gaat over Raaf. Raaf is net zoals ieder ander meisje van zestien jaar als je haar ziet maar wat haar toch anders maakt dan de rest is dat Raaf blind is. Met de hulp van haar beste vriendin May-lin heeft Raaf een toch zo normaal mogelijk leven. Ze gaat naar een normale school en gaat net als alle andere tieners shoppen met vriendinnen in de stad. Maar wanneer het noodlot toeslaat wordt het voor Raaf een stuk moeilijker om de wereld te begrijpen.

Wauw! Waar moet ik beginnen… Allereerst vind ik het zeer dapper van Pamela Sharon dat ze ervoor besloten heeft om dit verhaal te schrijven. Ik heb nog nooit een boek gelezen over een blind hoofdpersonage en ik moet zeggen dat dit me aangenaam verbaasd heeft. Aangezien ik de flaptekst nog niet had gelezen voor ik begon in het boek zag ik een major plottwist ook niet aankomen, ik raad dan ook aan om blind in het boek te beginnen aangezien het verhaal hierdoor veel meer impact had op mij. Het boek leest ook echt vlot, ik las het boek namelijk op een dagje uit! De zwaardere stukken worden ook afgewisseld met een aantal luchtige en grappige stukjes (ook met de romance) wat zorgt voor een goede balans tussen blije en trieste scènes. Een plottwist (naar het einde toe) zag ik wel aankomen aangezien dit deels al wel werd verteld in het verhaal – of kon je door het verhaal goed te volgen wel weten – maar dit stoorde niet echt aangezien het voor mij niet zo’n belangrijke plottwist was. Wat ik ook een slimme zet vond, was dat ze een luisterboek hebben gemaakt van dit boek, zeker ook omdat het verhaal gaat over een blind meisje is het leuk om blinden/slechtziende de kans te geven om naar dit verhaal te luisteren.

Ik vond “De geur van groen” dan ook een zeer sterk debuut van Pamela Sharon en haar schrijfstijl was heel aangenaam om te lezen. Ik heb erg genoten van dit boek en geef het 5 sterren! Ik ben benieuwd wat Pamela Sharon in de toekomst op de markt zal brengen en kijk hier dan ook reikhalzend naar uit!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review