Stof – Joanne Carlton

Stof – Joanne Carlton

Stof
Published: 2019
Publisher:
Page Count: 262
Categorieën: ,
ISBN13: 9789463886017
Als je hele wereld opgaat in stof, wil jij dan nog achterblijven? Simon James is een gelukkig man. Hij heeft een mooie baan, een prachtig gezin en geniet van het leven. Tot een giftige stofwolk de wereld verwoest en hij alles verliest. Drie weken en ettelijke miljoenen doden later is het einde nabij. Er bestaan geen mirakels om de overlevenden te redden. Op de laatste dag van zijn bestaan krijgt Simon het ultieme dilemma voorgeschoteld:…

De najaarsaanbiedingen zijn er weer wat betekend dat het ook tijd is voor het blogtour seizoen. Vandaag is het mijn beurt in de allereerste blogtour van dit najaar, namelijk van het boek ‘Stof’ geschreven door Joanne Carlton.

In ‘Stof’ volgen we het verhaal van Simon James. Wanneer een enorme – giftige- stofwolk de wereld teistert en iedereen sterft wordt hij als “Adam” gekozen om  als enigste overlevende man de wereld opnieuw te bevolken met de laatst overlevende vrouw “Eva”. Stilaan verliest hij iedereen die hem dierbaar is. Maar als het niet je eigen keuze is om in een wereld te overleven waar er niets meer overblijft om VOOR te leven, kies je er dan voor om terug te vechten?

De samenvatting van dit boek lag redelijk dubbel bij mij, ik had het gevoel dat het een zeer heavy science fiction verhaal zou zijn wat totaal niet mijn genre was. Nadat Sandra ons echter wist te vertellen dat dit absoluut niet zo was besloot ik om dit boek toch op te pakken. Allereerst wil ik zeggen dat Hamley Books hun najaarstitels niet alleen prachtig zijn aan de buitenkant (de cover) maar ook aan de binnenkant! Dit boek wisselt namelijk van tijden en bij iedere switch waren de hoofdstukken prachtig geïllustreerd! Zoals ik al zei wisselt het dus tussen verschillende tijden, zo volg je het verhaal van Simon op de laatste dag en tijdens en voor het stof. De stukjes voor en tijdens het stof lagen mij beter aangezien ik zo de personages Lisa en Charlie beter kon leren kennen. Het verhaal – de laatste dag dus – lagen mij iets minder aangezien Simon hier tegen zijn wil in wordt meegesleurd in het hele “Adam en Eva” gebeuren, hierdoor komt hij vaak in opstand wat zorgde dat er niet echt vaart in deze stukken zaten en dus niet zo vlot lazen naar mijn gevoel. Het duurde dus even eer ik in het verhaal zat en goed kon doorlezen. Spanning zit wel echt in het verhaal, een paar hoofdstukken van het einde kon ik nog steeds niet zeggen waar het verhaal in godsnaam heen zou gaan. Dit zorgde ervoor dat ik wel echt op het puntje van mijn stoel zat en moest weten wat Simon ging doen. Het einde had ik dan ook NOOIT kunnen voorspellen! De enige vragen die niet duidelijk werden beantwoord op het einde zijn het hoe? en waarom? van de stofwolk. Maar ondanks dat vond ik “Stof” een sterk boek en een goed bedacht verhaal.

Hoewel dat ik met sommige stukken moeite had ben ik toch blij dat ik doorgezet heb want het einde maakt alle twijfel goed! De vragen die doorheen het verhaal in je opkomen worden hierin ook duidelijk uitgelegd. Ik kan “Stof” dan ook echt aanraden aangezien je nooit zal raden hoe het afloopt. Ik geef het boek 4 sterren.


Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Céline schreef:

    Goede recensie! Je blog ziet er trouwens echt professioneel uit! Heel overzichtelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review