De club der buitenbeentjes – Stefanie Sybens

De club der buitenbeentjes – Stefanie Sybens

De club der buitenbeentjes
Published: 2022
Publisher:
Page Count: 215
Categorieën: ,
ISBN13: 9789464510843

Ik deed midden juli normaal gezien mee aan de blogtour rond het boek De club der buitenbeentjes geschreven door Stefanie Sybens. Maar door vakantie en bepaalde omstandigheden kon ik de recensie niet posten op de blogtourdag. Maar vandaag komt dan eindelijk de recensie online.

In De club der buitenbeentjes volgen we het verhaal van Maddie. Wanneer ze op school een paniekaanval krijgt besluit haar mama om haar naar een zomerkamp te sturen om van haar angsten af te geraken. Maddie is vastbesloten om haar mama het tegendeel te bewijzen, maar gaandeweg ontmoet ze nieuwe vrienden. Kan een zomerkamp dan toch helpen tegen angsten?

Vooraleer ik verder ga met het delen van mijn mening wil ik wel waarschuwen dat dit boek enkele gevoelige topics en scènes bevat rond zelfpijniging, paniekaanvallen en mentale gezondheidsproblemen.

Als iemand die zelf vroeger meermaals paniekaanvallen had trok de flaptekst van dit boek mijn aandacht wel. Ik vind het namelijk altijd goed om te lezen hoe auteurs angststoornissen weten te verwerken in een fictief boek om zo dit onderwerp bespreekbaarder te maken. In het begin was er wel een expliciete scène waarvan ik wel heb gehoord dat het iemand heeft laten schrikken dus ik zou hier zeker rekening mee houden als dit iets is wat een trigger voor jou is. Maar de uitgeverij heeft nu in het e-book en op de verkoopwebsites wel een trigger warning gezet om deze situaties in het vervolg te voorkomen. Ikzelf had zo’n scène wel verwacht na het lezen van de flaptekst en ben niet zo snel geschrokken van zo’n scène aangezien dit niet een trigger is voor mij. Dit boek deed me enorm denken aan Ik moet dit doen geschreven door Maren Stoffels aangezien dat over een kamp voor jongeren met een dwangstoornis gaat. Ik zou zeggen dat dit boek een volwassenere versie is van dat boek. en dus zeker een aanrader voor fans van dat boek.

De manier hoe Stefanie Sybens het topic angsten heeft weten te verwerken en tegelijkertijd zeer diep gaat maar ook luchtigheid creëert tussendoor vond ik een heel mooie combinatie en laat ook zien dat het in het echte leven niet allemaal rozengeur en maneschijn is en we allemaal wel eens in een diep dal terecht kunnen komen maar goede situaties ons er ook weer uit kunnen trekken. De club der buitenbeentjes leest zeer vlot en ik was ook wel steeds benieuwd naar waar het verhaal heen zou gaan.

De club der buitenbeentjes is zeker een aanrader voor mensen die al eens te maken hebben gehad met een angststoornis/paniekaanvallen of mensen die hier wat meer over willen weten. Lees wel zeker eerst de trigger warnings alvorens je dit boek oppakt!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review