De afvallige – Edward Hendriks

De afvallige – Edward Hendriks

De afvallige
Published: 2015
Publisher:
Page Count: 10
Categorie:
ISBN13: 9781310980183
Ik ben Jack. Vernoemd naar Johannes, een van de apostelen uit een vergeten verhaal dat niemand meer interesseert. Dat is ook zo ongeveer het enige wat ik weet van mijn verleden. Mijn ouders zijn jaren geleden opgepakt en afgevoerd. Ze hielden zich bezig met ‘staatsondermijnende aangelegenheden’, zoals ze dat noemen. Via het supersnelrecht zijn ze veroordeeld. Waarschijnlijk zijn ze dood. Of anders kwijnen ze langzaam weg op een van die gevangeniseilanden voor de kust, waar…

Jack is ontsnapt uit de campus waar kinderen mogen leren en werken op kosten van de staat. Hij is zijn familie kwijt, net als zijn geloof in het systeem. Nu wordt hij gezocht en is hij een van de Afvalligen, de vijanden van de staat die strijden voor iets wat lang geleden verloren is gegaan.
Zoals jullie weten kan ik een kort verhaal tussendoor wel eens appreciëren. Ik zag dit kort verhaal en was meteen aangetrokken door de flaptekst. Dit boek is een dystopisch verhaal  en in maar ongeveer 10 pagina’s weet de auteur de spanning al aardig op te bouwen. Het enige minpuntje was wel dat ik het einde had zien aankomen maar dit vond ik niet storend aangezien het verhaal nog steeds spannend was.
De kaft van het verhaal vind ik wel wat donker en saai, er staat niets bijzonders op zodat het verhaal niet echt eruit springt.
Ik gaf dit verhaal 3/5 sterren op Goodreads aangezien het toch een vlot en spannend verhaal was.

Het boek downloaden?

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review