Het verhaal van Kyra – Jan Ruysbergh

Het verhaal van Kyra – Jan Ruysbergh

Het verhaal van Kyra
Series:
Series Number: 4
Published: 2016
Page Count: 160
Categorie:
ISBN13: 9789089316196
Kyra komt uit een gelukkig gezin. Ze is enig kind en haar ouders zijn hardwerkende middenstanders. Ze hebben van de grond af een bloeiende zaak opgebouwd en daar plukt vooral Kyra de vruchten van. Voor haar ouders is Kyra hun oogappel en ze verwennen haar met alles wat haar hartje begeert. Dit doen ze deels ook om de drukte van de zaak en de bijbehorende afwezigheid thuis te compenseren. Haar vrienden vinden ook dat dat…

We zijn alweer bij het vierde boek in de D5R boekserie. Toen ik zag dat dit deel over Kyra ging werd ik enorm nieuwsgierig. Kyra is namelijk mijn favoriete personage in D5R en dan vind ik het natuurlijk leuk als ik eindelijk eens een boek over haar kan lezen.

In dit boek volgen we Kyra en zij gaat naar een musical kamp in de zomer. Hierin wordt er een musical gedaan van Grease. We volgen hoe ze auditie doet, de repetities en de musical zelf. En hierna volgen we een paar weken van het nieuwe schooljaar waarin ze naar het eerste middelbaar gaat.

Omdat ik hoge verwachtingen had van dit boek denk ik dat dit het een beetje heeft verpest. Dit boek las wel weer enorm vlot (net zoals de rest) en is een heerlijk boek om tussen iets hevigere verhalen door te lezen. Ook dit boek had weer een leuke vormgeving met de sms’jes, lijstjes en dagboekfragmenten,… Echter klopte er een paar dingen niet in dit boek, zo werd er bijvoorbeeld eerst gezegd dat de musical om 5 uur zou beginnen en een paar pagina’s verder zeggen ze dat de voorstelling begint om 3 uur. Ik vond dat dit toch beter had kunnen worden doorgenomen.

Hoewel ik het eens leuk vond om vanuit Kyra’s perspectief te kunnen lezen vond ik dit boek zeker niet de beste uit de serie. Ik raad het wel nog steeds aan (vooral fans van de serie) Ik gaf dit boek 3 sterren omdat het toch wel enkele foutjes bevatte en deze makkelijk konden worden voorkomen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review